ΔΗΜΟΙ

Μαρούσι: Αλλαγές στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Σημαντικές αλλαγές επήλθαν στη λειτουργία και τη στελέχωση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου. Ο Δήμος, με δελτίο Τύπου, αποτυπώνει τα υπάρχοντα δεδομένα και καθησυχάζει τους δημότες για τις επικείμενες αλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίου Τύπου, ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του 1ου Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα παιδιά εξυπηρετούνται πλέον από το σύγχρονο κτίριο του 2ου Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοκκινιάς, το οποίο διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την ασφαλή και ποιοτική φιλοξενία τους. Με τη συγκεκριμένη οργανωτική προσαρμογή διασφαλίζεται ο αυξημένος αριθμός εργαζομένων στους τομείς της σίτισης, της καθαριότητας και της παιδαγωγικής υποστήριξης, πέραν των όσων απαιτήσεων προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Όσον αφορά τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίων Αναργύρων, η άδεια λειτουργίας του ανακλήθηκε, λόγω της πώλησης του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση κατάλληλου ακινήτου στο κέντρο του Αμαρουσίου, παρά τη σημαντική έλλειψη διαθέσιμων χώρων στην ευρύτερη περιοχή. Οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε αυτός να πληροί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αδειοδότηση για τη λειτουργία του.

Οι δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής όχι μόνο δεν είναι υποστελεχωμένες, αλλά έχουν ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις πρόσφατες προσλήψεις 13 εργαζομένων (παιδαγωγοί πρώιμης παιδικής ηλικίας, μάγειρες, καθαριστές εσωτερικού χώρου). Το διαθέσιμο προσωπικό διασφαλίζει την εύρυθμη, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου, με προτεραιότητα την ποιοτική φροντίδα των παιδιών και την εξυπηρέτηση των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικών Υποθέσεων, Δημήτρης Σμυρνής, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνεχή αναβάθμιση των δομών προσχολικής αγωγής, την ενίσχυση του προσωπικού και τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών φροντίδας, ασφάλειας και δημιουργικής απασχόλησης για όλα τα παιδιά.

Τελευταία άρθρα

Καλαμάτα: Άνω κάτω η πόλη από την επιστολή θανάτου στην Διευθύντρια της Πολεοδομίας

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, καταδίκασε το γεγονός όπως και σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμάτας.

5 ώρες ago

Ενισχύονται τα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης

Επτά νέοι μουσικοί ενισχύουν τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

6 ώρες ago

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Γαλαξίδι

Η τοποθέτηση έγινε σε συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

6 ώρες ago

Καταγγελία του δημάρχου Αλίμου για τη μεταφορά αδειοδότησης & ελέγχου παραλιακών καταστημάτων στο Υπ. Τουρισμού

Ο Ανδρέας Κονδύλης καταγγέλει τη νομοθετική ρύθμιση που αφαιρεί από τους δήμους την αρμοδιότητα για…

6 ώρες ago

Πολύγυρος: Νέα σελίδα στη διαχείριση των λυμάτων στην Ορμύλια

Μελέτη για την επέκταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

6 ώρες ago