Μία από τις σημαντικότερες υποδομές που έχουν σχεδιαστεί για τη Ναύπακτο, το «Τούνελ του Κάστρου», βρίσκεται σε πλήρη μελετητική εξέλιξη.
Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Δημάρχου Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα, και του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ, προχωρά πλέον η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών.
Ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα έρθει από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στόχος είναι η πλήρης ωρίμανση του έργου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του.
Η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια μιας μακράς προσπάθειας, με αφετηρία τον αρχικό μελετητικό φάκελο που εκπονήθηκε από την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, με τη σημαντική συμβολή του Προέδρου, Γιώργου Κοτρώνη, και των στελεχών της, και παραδόθηκε στον Δήμο Ναυπακτίας το 2021.
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ναύπακτος χρειάζεται αυτή την υποδομή εδώ και δεκαετίες. Η Παράκαμψη του Κάστρου αποτελεί ένα έργο ορόσημο, που απαντά σε μία διαχρονική ανάγκη και μπορεί να αλλάξει καθοριστικά τη λειτουργία, την εικόνα και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας. Με σχέδιο, επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε να κάνουμε όλα τα αναγκαία βήματα, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να γίνει πραγματικότητα».
Η υπόθεση παραπέμπεται ήδη στις αρμόδιες αρχές, με σαφή πρόθεση να αποδοθούν ευθύνες και να…
Διεξάγονται αυτή τη στιγμή ο έλεγχος και η αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Σε νέα εποχή περνά πλέον το σχολείο.
Συμμετείχε στο Εργαστήριο «Αστική ανάπτυξη - Δημοκρατία - Πολιτισμός Μνήμης».
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Λευτέρης Ταμπουρίδης.
Οι τρεις Δήμαρχοι μεταφέρουν στην Πολιτεία την έντονη ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των παραγωγών για…