ΔΗΜΟΙ

Νυχτερινή άσκηση πολιτικής προστασίας στην Ε΄ Κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνα

Πραγματοποιήθηκε η νυκτερινή άσκηση οργανωμένης απομάκρυνσης κατασκηνωτών και εργαζομένων στην Ε΄Κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνα, σε σενάριο επαπειλούμενου κινδύνου εξαιτίας επερχόμενης δασικής πυρκαγιάς.

Η Άσκηση Ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας βασίστηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Μαραθώνος ( Ο.Α.Π – έκτακτη ανάγκη λόγω δασικής πυρκαγιάς).

Τη χρονική αυτή περίοδο η Ε΄ Κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνος φιλοξενεί 365 ΑμεΑ παιδικών ηλικιών.

Εντός επτά λεπτών από τη στιγμή που δόθηκε το σύνθημα έναρξης της άσκησης, τα παιδιά είχαν μεταφερθεί από τους κοιτώνες τους σε ασφαλή χώρο, εντός της κατασκήνωσης.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της Συντονίστριας της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, Βενετίας Ροκάκη , της βοηθού της, Ελένης Βίγλα, και των αρχηγών των ομάδων ανά φορέα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, σε αρμονική συνεργασία με την Συντονίστρια της Κατασκήνωσης, Ελένη Βλαχάκη, και τους εργαζόμενους του Δήμου Μαραθώνα στην κατασκήνωση: Πέτρο Λέο, Βασίλη Φλώρο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Ελευθερία Σουρή , Κωνσταντίνα Βασίλα, Μαρία Στάμου , Μιχάλη Κρυμάνδαλη, Μαρία Σκόνδρα, Αθηνά Κουτσογεωργοπούλου Γεωργία Αργυρίου, Φωτεινή Βεργοπούλου.

Για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της 5ης Κατασκήνωσης, στην οποία πρόεδρος είναι ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος,Κωνσταντίνος Μεταξωτός, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η πρότερη εκπαίδευση όλου του προσωπικού της κατασκήνωσης και η συμμετοχή τους στις ασκήσεις ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταία άρθρα

Σκληρή αντιπαράθεση Δούκα – ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των δήμων ενόψει του συνεδρίου στην Καλαμάτα

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λίγες ημέρες πριν από το Ετήσιο…

2 ώρες ago

Εθνικό Παρατηρητήριο Κυκλικής Οικονομίας – Νέα εργαλεία για τη διαχείριση αποβλήτων και την αξιοποίηση των πόρων

Νέα δεδομένα για την παρακολούθηση της πορείας της Ελλάδας προς την κυκλική οικονομία, τη διαχείριση…

2 ώρες ago

ΠΕΔΑ:Κοινό μέτωπο των δήμων για χρηματοδότηση, ενέργεια και θεσμικές αλλαγές ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής βρέθηκαν τα οικονομικά αδιέξοδα της…

2 ώρες ago

Μείωση των λύκων στην Πάρνηθα ζητά ο Δήμος Φυλής

Επιτακτική είναι σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της Φυλής η μείωση του πληθυσμού των λύκων…

4 ώρες ago

Ημερίδα για τη Στρατηγική ΟΧΕ Μικρών Νησιών Βορείου Αιγαίου

Το πολυσχιδές και σημαντικό έργο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για τα νησιά ήταν το…

4 ώρες ago