Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η χρηματοδότηση του Δήμου Πάτμου, ύψους 149.175 ευρώ, για τη μίσθωση φορητής μονάδας αφαλάτωσης, δυναμικότητας 600 κ.μ. ημερησίως, για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στο θέμα της λειψυδρίας, διασφαλίζοντας την επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού κατά την κρίσιμη τουριστική περίοδο.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Βασίλη Κικίλια, Μανώλη Κουτουλάκη και Φώτη Μάγγο) για την έμπρακτη στήριξή της. Η θεσμική και ουσιαστική αυτή συνεργασία αποδεικνύει τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου στην προσπάθεια του Δήμου Πάτμου για την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο φλέγον ζήτημα της ύδρευσης.
“Η θετική αυτή έκβαση είναι το αποτέλεσμα επίμονων διεκδικήσεων, συνεχών επαφών και συστηματικής προετοιμασίας. Ο Δήμος Πάτμου συνεχίζει να εργάζεται με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Στόχος παραμένει η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και η δρομολόγηση μόνιμων έργων υποδομής που θα θωρακίσουν οριστικά το νησί απέναντι στις συνέπειες της λειψυδρίας” δήλωσε ο Δήμαρχος Πάτμου, Νικήτας Τσαμπαλάκης.
Μέχρι και τα τουρνουά που διοργανώνουν οι δήμοι για τα παιδιά ήθελαν να ελέγχουν τα…
Εκ νέου σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργός Ευάγγελο Τουρνά, προκειμένου…
Επίθεση, με ειρωνικά σχόλια κατά της ΕΥΔΑΠ, για τα προβλήματα που προέκυψαν για μία ακόμη…
Σειρά συναντήσεων, με τον Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη και την υποψήφια Πρόεδρο της Παγκρητίου…
Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δημοπρατήσεις τριών έργων ύψους 4,25 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία.
Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης…