Πιστοί στην τήρηση της ιστορικής μνήμης παραμένουν οι δημότες της Φυλής, που και φέτος, παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για να τιμήσουν τους πέντε ήρωες-δημότες του που θυσιάστηκαν, τον Ιούλιο του 1974, για την υπεράσπιση της Κύπρου.
Στην Πλατεία Ζεφυρίου, δημοτική Αρχή και κάτοικοι τίμησαν τη μνήμη: Του υποσμηναγού Στέλιου Κλαπάκη και των Ανθυπασπιστών Νίκου Κρητικού, Δημήτρη Θανόπουλου, Γιάννη Ηλιόπουλου και Νικολάου Τσουκαλά.
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσαν οι ιερείς της Μητρόπολης Ιλίου Τίτος Χρήστου, Άγγελος Κανέλλος, Θεοφάνης Θεοφάνους και Στέφανος Γεωργαλής.
Στο χρονικό των τραγικών γεγονότων αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κύπρου Μαρία Καλμπουρτζή, οι οποίοι και κατέθεσαν στεφάνια στην επιτύμβια πλάκα του Υποσμηναγού Στέλιου Κλαπάκη.
Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, οι τέσσερις ιερωμένοι, ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κύπρου Λουκάς Ξενοφώντος, ο εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου Κώστας Ρίζος, αντιπροσωπεία των οικογενειών των πεσόντων, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κώστα Σπυρούνης, εκπροσωπώντας την πρώην Δήμαρχο Φωτεινή Γιαννοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κατσίγιαννης, εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Η εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.
Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ απλώς ένας μήνας. Ήταν μια ολόκληρη εποχή μέσα…
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται μέσα στον Αύγουστο οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων…
Στη Σαλαμίνα βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας…
Μια ιδιαίτερα δύσκολη και προσωπική στιγμή βιώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος…
Η Σαλαμίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα…
Τη σημασία των έργων ANTINERO στην επιβράδυνση της πυρκαγιάς και στην προστασία της Σίβηρης Χαλκιδικής…