Θέση στο περιστατικό τραυματισμού του 13χρονου μαθητή, στη νέα Σμύρνη, έλαβε η δημοτική Αρχή της πόλης,  διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που τον απέδιδαν σε μαχαίρωμα.

Συγκεκριμένα, αν ακαι αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι ο τραυματισμός του παιδιού στο πόδι είχε προέλθει από το μαχαίρι άγνωστου δράστη, ο δήμος με επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ατύχημα.

Όπως αναφέρεται, η εκδοχή του μαχαιρώματος είναι «απολύτως ψευδής» και αποκαθιστά την αλήθεια για το τι συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (16/06) έξω από το 3ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την προανάκριση που έκανε η Αστυνομία, ο ανήλικός μαθητής προσπάθησε να πηδήξει τα κάγκελα της περίφραξης του κλειστού σχολείου προκειμένου να μπει στο προαύλιο για να παίξει μπάσκετ.

Από απροσεξία, κατά την προσπάθειά του, μπερδεύτηκε στην κορυφή της περίφραξης, με αποτέλεσμα η άκρη του κάγκελου να καρφωθεί στο πόδι του.

Μάλιστα, για τον απεγκλωβισμό του παιδιού χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει βαθύ κόψιμο στον μηρό από αιχμηρό στοιχείο. Του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Απολύτως ταυτισμένη αμε αυτήν την εκδοχή είναι και η ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί της οποίας είχαν αποκλείσει από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο επαληθεύουν ότι προκειται για ατύχημα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει:

«Απολύτως ψευδής είναι η είδηση που κυκλοφόρησε ευρέως στον Τύπο και το διαδίκτυο σύμφωνα με την οποία 13χρονος μαθητής μαχαιρώθηκε από ομάδα ατόμων στον μηρό έξω από το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 3ο  και το 13ο Δημοτικό Σχολείο και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Ο μαθητής το απόγευμα της Δευτέρας (16/06) επιχείρησε να μπει στο σχολείο, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, για να παίξει μπάσκετ πηδώντας τα κάγκελα της περίφραξης. Κατά την προσπάθειά του, μπερδεύτηκε στην κορυφή της περίφραξης, με αποτέλεσμα η άκρη του κάγκελου να καρφωθεί στο πόδι του, προκαλώντας τον τραυματισμό του.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  όπου διαπιστώθηκε ότι έχει βαθύ κόψιμο στον μηρό   από αιχμηρό στοιχείο. Του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό παρενέβη η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τον μαθητή ενώ δεν υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό μαχαιρώματος στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Το ατύχημα και όχι την εκδοχή του μαχαιρώματος επιβεβαιώνουν οι Αρχές που παρενέβησαν για τον απεγκλωβισμό του 13χρονου μαθητή της πόλης μας, ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και αυτόπτες μάρτυρες.»