ΔΗΜΟΙ

Πάρος: Δείτε ποιες παραλίες διαθέτουν ναυαγοσωστική κάλυψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Πάρου για την τουριστική περίοδο 2026, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας για τους λουόμενους και την παροχή άμεσης ναυαγοσωστικής συνδρομής, όπου απαιτείται.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την 30ή Σεπτεμβρίου, με καθημερινή λειτουργία επτά ημέρες την εβδομάδα και ωράριο από 10:00 έως 18:00. Η ναυαγοσωστική ομάδα αποτελείται από ναυαγοσώστες, χειριστή ταχυπλόου και επόπτη, εξασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά και την αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των λουομένων. Οι ναυαγοσώστες είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης και διαθέτουν σε ισχύ άδεια ναυαγοσώστη από τη Λιμενική Αρχή, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Για το 2026, η ναυαγοσωστική κάλυψη αφορά τις εξής πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου:
• Παραλία Μαρτσέλο, Παροικίας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
• Παραλία Λιβάδια, Παροικίας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
• Παραλία Σάντα Μαρία (Αλυκές), Νάουσας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
• Παραλία Λογαρά, Μάρπησσας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
• Παραλία Χρυσή Ακτή, Μάρπησσας (2 πύργοι – 2 ναυαγοσώστες)
• Παραλία Φάραγγα, Αγκαιριάς, (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
• Παραλία Παρασπόρου, Παροικίας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)

«Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών των παραλιών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον Δήμο Πάρου.
Η έγκαιρη έναρξη και η πλήρης ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, τόσο για τους δημότες όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν την Πάρο για τις διακοπές τους» δήλωσε ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς.

Τελευταία άρθρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο του Ν. Χαρδαλιά δίνουν οι κάτοικοι της Αττικής

Της εμπιστοσύνης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, που διαχωρίζουν το έργο της Περιφέρειας Αττικής από το…

11 ώρες ago

Μήνυμα αναγνώρισης Γ. Κωνσταντάτου για το δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου

Πρότυπό τους, ως παράδειγμα προσφοράς, αυταπάρνησης και αγάπης για τον τόπο του, χαρακτηρίζει το δήμαρχο…

13 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας

Με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της…

13 ώρες ago

Κλειστά τα άλση και τα πάρκα της Αττικής λόγω κινδύνου φωτιάς

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα πάρκα στους δήμους της Αττικής που, σύμφωνα με τον…

14 ώρες ago

Αυτοψία στον βιολογικό καθαρισμό των Μ. Καλυβίων

Την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού  στα Μεγάλα Καλύβια, είδε από κοντά ο δήμαρχος Τρικάλων, Νίκος…

14 ώρες ago

Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου για τις καταστροφές ο Κ. Κυρανάκης

Το δήμο Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που άφησε πίσω της, σε…

15 ώρες ago