ΔΗΜΟΙ

Σε «Οδυσσέας Ελύτης» μετονομάζεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

Την απόφαση να μετονομάσει το 6ο Δημοτικο σχολέιο της πόλης, σε «Οδυσσέας Ελύτης» έλαβε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές και Νομπελίστα Λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η απόδοση του ονόματος του Οδυσσέα Ελύτη στο σχολείο συνδέει την εκπαιδευτική διαδικασία με τις αξίες του πολιτισμού, της δημιουργίας, της ελευθερίας, της σκέψης και της αγάπης για τη γνώση. Παράλληλα, αποτελεί μια ουσιαστική παρακαταθήκη για τις νέες γενιές μαθητών, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώνουν και να εκπαιδεύονται σε ένα σχολείο που φέρει το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας.

Μιλώντας για το θέμα , ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε:

«Η ονοματοδοσία του 6ου Δημοτικού Σχολείου σε “Οδυσσέας Ελύτης” αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την πόλη μας και την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας δημιουργός που τίμησε την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τη δύναμη του λόγου. Είμαι βέβαιος ότι το όνομά του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υπενθυμίζοντας καθημερινά τη σημασία της γνώσης, της δημιουργικότητας και των αξιών που διαμορφώνουν ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.»

Share

Τελευταία άρθρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο του Ν. Χαρδαλιά δίνουν οι κάτοικοι της Αττικής

Της εμπιστοσύνης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, που διαχωρίζουν το έργο της Περιφέρειας Αττικής από το…

5 ώρες ago

Μήνυμα αναγνώρισης Γ. Κωνσταντάτου για το δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου

Πρότυπό τους, ως παράδειγμα προσφοράς, αυταπάρνησης και αγάπης για τον τόπο του, χαρακτηρίζει το δήμαρχο…

7 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας

Με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της…

8 ώρες ago

Κλειστά τα άλση και τα πάρκα της Αττικής λόγω κινδύνου φωτιάς

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα πάρκα στους δήμους της Αττικής που, σύμφωνα με τον…

8 ώρες ago

Αυτοψία στον βιολογικό καθαρισμό των Μ. Καλυβίων

Την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού  στα Μεγάλα Καλύβια, είδε από κοντά ο δήμαρχος Τρικάλων, Νίκος…

9 ώρες ago

Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου για τις καταστροφές ο Κ. Κυρανάκης

Το δήμο Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που άφησε πίσω της, σε…

9 ώρες ago