ΔΗΜΟΙ

Έναρξη εργασιών στο Νότιο Λιμάνι της Ερμιόνης

Ο Δήμος Ερμιονίδας ξεκίνησε την αποκατάσταση των ζημιών λιμενικών υποδομών, στο νότιο τμήμα της Ερμιόνης, συνολικού προϋπολογισμού 279.000,00€.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τμήματος του έργου με τίτλο: 1.3 Δημιουργία ενιαίου κρηπιδώματος και κατάργηση ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών ( η Γλύστρα στα «Μανδράκια» Ερμιόνης).

Ειδικότερα, για τη δημιουργία ενιαίου κρηπιδώματος με σύγχρονες προδιαγραφές και η κατάργηση της παλαιάς ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών, η οποία είχε σημαντικές φθορές, πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις:

– Απόξεση – καθαίρεση των ανώτερων στρωμάτων της υφιστάμενης επιφάνειας για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων τμημάτων και να αντικατασταθούν με νέα επίστρωση.
– Η νέα επίστρωση έγινε με οπλισμένο σκυρόδεμα, με κατάλληλη διαμόρφωση κλίσεων, ώστε να επιτευχθεί ομαλή σύνδεση με το υφιστάμενο δάπεδο.
– Κατασκευή αρμών μεταξύ παλαιάς και νέας επίστρωσης για τη μέγιστη ανθεκτικότητα.
– Με την ολοκλήρωση του τμήματος του έργου, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα δημοτών και καταστηματαρχών, ενισχύθηκε η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του νότιου λιμενικού μετώπου, βελτιώθηκε σημαντικά η ανθεκτικότητα των υποδομών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, αναβαθμίστηκε αισθητικά η εικόνα της παραλιακής ζώνης στα «Μανδράκια» και δημιουργήθηκε πλέον ένας ομοιογενής και λειτουργικός χώρος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Το έργο προβλέπει επίσης τη σφράγιση υποσκαφών και την τοποθέτηση λιμενικού εξοπλισμού (τοποθέτηση προσκρουστήρων και αντικατάσταση φθαρμένων κρίκων).

Η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο ένα ασφαλές, σύγχρονο και ανθεκτικό λιμενικό μέτωπο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αναβαθμίζει την εικόνα της χερσαίας ζώνης του Δήμου.

Τελευταία άρθρα

Βανδαλισμοί στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου

Η υπόθεση παραπέμπεται ήδη στις αρμόδιες αρχές, με σαφή πρόθεση να αποδοθούν ευθύνες και να…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: 440 στρέμματα προς πολεοδόμηση στην Ανατολική Παραλία

Διεξάγονται αυτή τη στιγμή ο έλεγχος και η αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

12 ώρες ago

Αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών στο Λεβερκούζεν

Συμμετείχε στο Εργαστήριο «Αστική ανάπτυξη - Δημοκρατία - Πολιτισμός Μνήμης».

17 ώρες ago

Συνάντηση Λιβάνιου-Ταμπουρίδη – Στο επίκεντρο οι χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Λευτέρης Ταμπουρίδης.

18 ώρες ago

Κοινή παρέμβαση Δημάρχων της Άρτας για τη στήριξη των παραγωγών πράσινης επιτραπέζιας ελιάς

Οι τρεις Δήμαρχοι μεταφέρουν στην Πολιτεία την έντονη ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των παραγωγών για…

18 ώρες ago