ΔΗΜΟΙ

Στον Πειραιά η νεανική ομάδα ιστιοπλοΐας του Τσινγκτάο της Κίνας

Στους αγώνες ιστιοπλοΐας «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς με τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συμμετείχαν τα μέλη της αποστολής νεαρών αθλητών ιστιοπλοΐας από την Τσινγκτάο της Κίνας που επισκέφθηκαν τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ανταλλαγής Νεανικής Ιστιοπλοΐας 2026–2028, και της αδελφοποίησης του Πειραιά με το  Τσινγκτάο, η οποία έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τη συνεργασία των δύο πόλεων σε τομείς όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η ναυτιλία και  ο τουρισμός, οι νεαροί κινέζοι αθλητές φιλοξενήθηκαν από το δήμο, ενώ συμμετείχαν σε κοινές προπονήσεις με την ελληνική ομάδα.

Αναφερόμενος στους δεσμούς των δύο πόλεων, ο Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Η φιλοξενία των νεαρών αθλητών ιστιοπλοΐας από το Τσινγκτάο της Κίνας αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας για τον Δήμο Πειραιά και μια ουσιαστική ευκαιρία ενίσχυσης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με το  Τσινγκτάο, με το οποίο είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις από το 2019.

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων δεν περιορίζεται σε τυπικό επίπεδο, αλλά αποτυπώνεται μέσα από ουσιαστικές συνεργασίες και κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο αθλητισμού, πολιτισμού, ανταλλαγών νέων και άλλων τομέων, ενισχύοντας τη σύνδεση των δύο λαών και δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας για τη νέα γενιά.

Μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται δεσμοί μεταξύ των νέων ανθρώπων και  καλλιεργούνται αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός και η ευγενής άμιλλα.

Ο Πειραιάς συνεχίζει να επενδύει σε διεθνείς συνεργασίες που δίνουν ευκαιρίες στη νέα γενιά και αναδεικνύουν την πόλη μας σε διεθνές επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς  και τον Πρόεδρο Γιάννη Παπαδημητρίου για την εξαιρετική μας συνεργασία στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως τέτοιες διεθνείς δράσεις ενδυναμώνουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των νέων αθλητών και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και του αθλητικού πνεύματος.

Τελευταία άρθρα

Αργοστόλι: Ξεκίνησε το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών

Πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών, στο…

50 λεπτά ago

3o Thessaloniki Soloist Festival 2026

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Πολιτισμό.

57 λεπτά ago

Συνάντηση Πτωχού – Δένδια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέο Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Τρίπολη.

1 ώρα ago

Νέος χλοοτάπητας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Κύμης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο…

2 ώρες ago

Βυτιοφόρο, πυροσβεστικό και drone εναέριας επιτήρησης σε Ανδραβίδα-Κυλλήνη

Η προμήθεια του εξοπλισμού υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό ύψους…

2 ώρες ago

Χρ. Δήμας: “Κρίσιμος κόμβος η Β. Ελλάδα για το διεθνές εμπόριο”

Τι είπε ο υπουργός για μετρό, flyover και νέους ευρωπαϊκούς διαδρόμους.

2 ώρες ago