ΔΗΜΟΙ

Η ανακύκλωση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαθητών με Προβλήματα Όρασης & Πολλαπλές Αναπηρίες

Ξεχωριστή σημασία και αξία είχε η δράση  Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, με στόχο την ενημέρωση και την εξοικείωση με την ανακύκλωση τροφίμων στον καφέ κάδο και την κομποστοποίηση.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή Αιγάλεω, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τίποτα δεν πάει χαμένο! Τεχνηέντως αξιοποιώ και επαναχρησιμοποιώ όσα μου προσφέρει το περιβάλλον», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γιάννης Δημομελέτης και η Γεωπόνος Κατερίνα Σοφού από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αιγάλεω επισκέφθηκαν τη σχολική μονάδα και υλοποίησαν μία βιωματική δράση με επίκεντρο τη σημασία της ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων και της επαναξιοποίησης φυσικών πόρων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά εννέα μαθητές μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ανταποκρίθηκαν σε κάθε στάδιο της δράσης, εκφράζοντας δημιουργικά όσα γνώρισαν και έμαθαν μέσα από ομαδικές ζωγραφιές.

Όπως σημειώνεται, η ενημέρωση και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από δράσεις που προάγουν τη συμμετοχή και τη βιωματική μάθηση αποτελούν σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη στάσεων και συμπεριφορών που ενισχύουν τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την αξία της συλλογικής προσπάθειας.

Τελευταία άρθρα

Xρηματοδότηση 300.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο της Αλοννήσου

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε κατά τη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλοννήσου με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης…

9 ώρες ago

Ο Δήμος Νάουσας στοχεύει στην αστική ενεργειακή αποδοτικότητα

Ο Δήμος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας συμμετέχει στο έργο PERFORM, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο…

9 ώρες ago

Διόνυσος: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά των ανταποδοτικών τελών

Τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος από τα τέλη δεν ξεπερνούν αυτά που κοστίζει…

10 ώρες ago

Τέθηκε σε κυκλοφορία ο πρώτος ανακατασκευασμένος συρμός του ΗΣΑΠ

Το έργο υλοποιείται στον Βόλο από την CAF, για λογαριασμό της ΣΤΑ.ΣΥ, με χρηματοδότηση από…

10 ώρες ago

Χαλκίδα: Ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για το 2ο & το 29ο Νηπιαγωγείο

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.593.133 ευρώ και η χρηματοδότηση έρχεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

12 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: “Συμπερίληψη στην Πράξη”

Γνώση, εργαλεία και νέες συνεργασίες για την εργασιακή ένταξη.

12 ώρες ago