ΔΗΜΟΙ

Έκτακτη σύσκεψη για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Βίκυς Χατζηβασιλείου, της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει με το ενδεχόμενο συρρίκνωσης αεροπορικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν οι εξής:
🔷 Υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνο, ώστε να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός για τη διαχείριση του θέματος.
🔷 Μετά από αίτημα του Δημάρχου που υπεβλήθη το πρωί της Δευτέρας, υπήρξε άμεση απάντηση και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16.00, διαδικτυακή σύσκεψη με μέλη της διοίκησης της Ryanair, ώστε να εξακριβωθούν ακριβώς οι προθέσεις της εταιρείας και να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, για το τι πραγματικά έχει συμβεί.
🔷 Εστάλη επιστολή στην Fraport, με την οποία ζητήθηκε να υπάρξει σχετική ενημέρωση για το αν έχουν αλλάξει οι όροι συνεργασίας με τη Ryanair και αν έχουν γνωστοποιηθεί στη διαχειρίστρια εταιρεία οι προθέσεις της Ryanair.
🔷 Εστάλη επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει ανακύψει.
🔷 Τέλος, συμφωνήθηκε πως θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας διευρυμένη σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης, ώστε να παρατεθούν και να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα και να υπάρξει κοινός συντονισμός.

“Προτεραιότητα όλων είναι και οφείλει να είναι το συμφέρον της πόλης” δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Τελευταία άρθρα

Έφτασαν στην Πάτρα οι νέες πλωτές εξέδρες για τη μαρίνα

Το έργο προχωρά, μετά την υπέρβαση μιας σειράς θεσμικών, αδειοδοτικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

6 ώρες ago

Παραδίδεται σήμερα η γέφυρα στην προέκταση της οδού Φλαβιανών

Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση…

6 ώρες ago

Σε πλήρη μελετητική εξέλιξη το «Τούνελ του Κάστρου» στη Ναύπακτο

Μεγάλο βήμα για την παράκαμψη του κέντρου της Ναυπάκτου.

7 ώρες ago

Φωτιές στην Αττική: Στάχτη έχουν γίνει 700.000 στρέμματα μέσα σε 9 χρόνια

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική παρουσιάζουν οι δορυφορικές εικόνες,…

8 ώρες ago

Δ. Ελλάδα: Επιτάχυνση της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών

Ενισχύεται και η αντιπλημμυρική θωράκιση.

9 ώρες ago