ΔΗΜΟΙ

Δράση καθαρισμού στις παραλίες Μπάτη και Έδεμ

Καθαρότερες θα υποδεχτούν τους λουόμενους οι παραλίες Μπάτη και Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου, μετά την εκστρατεία καθαρισμού τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Taza Kazakhstan”, η οποία διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Καζακστάν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κάτοικοι και εθελοντές καθάρισαν τις δύο παραλίες, μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών.

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρέσβης του Καζακστάν Timur Sultangozhin, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκκυ Γιάκοβλεφ, συνεργάτες του Δήμου, Καζάκοι πολίτες, φοιτητές και εθελοντές τοπικοί κάτοικοι, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια υπεύθυνης στάσης απέναντι στον δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η πρωτοβουλία ανέδειξε στην πράξη τη σημασία της συνεργασίας, της συμμετοχής και της συλλογικής δράσης για την προστασία των ακτών και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τέτοιες συνέργειες στη διαμόρφωση μιας πιο βιώσιμης καθημερινότητας και μιας ισχυρότερης οικολογικής κουλτούρας.

Μιλώντας για την περιβαλλοντική δράση, ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά κάθε πρωτοβουλία που προάγει την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει τη συλλογική ευθύνη απέναντι στον δημόσιο χώρο και τις ακτές μας. Η δράση “Taza Kazakhstan” στις παραλίες Μπάτη και Έδεμ έστειλε ένα ουσιαστικό μήνυμα συνεργασίας, ευαισθητοποίησης και ενεργού συμμετοχής. Το Παλαιό Φάληρο στηρίζει έμπρακτα αντίστοιχες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν σε μια πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο βιώσιμη πόλη για όλους.»

Τελευταία άρθρα

Στη Next Step Media Group το Sportdog.gr – Η επίσημη ανακοίνωση

Η Next Step Media Group ανακοινώνει την απόκτηση, μέσω της εταιρείας του Ομίλου «NEXT STEP…

10 ώρες ago

Ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 7 νηπιαγωγών

Σχετικά με το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο Χαλανδρίου για την μη ανανέωση…

13 ώρες ago

Καλαμαριά: Ο Δήμος ζητά την επαναφορά της γραμμής “6” του ΟΑΣΘ

Αντιδράσεις πολιτών και δυσκολίες στις καθημερινές τους μετακινήσεις με το νέο καθεστώς.

14 ώρες ago

Σημαντικα έργα και παρεμβάσεις στον Δήμο Κορινθίων

Συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έναν Δήμο πιο λειτουργικό, προσβάσιμο και δίπλα στους…

14 ώρες ago

Επανομή: Αναβαθμίζεται το παλιό Αστυνομικό Τμήμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του παλιού Αστυνομικού Τμήματος Επανομής.

14 ώρες ago

Ξεκίνησε η ανάπλαση της Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα

Η ανάπλαση αφορά την ασφάλεια, την προσβασιμότητα, το πράσινο και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου.

14 ώρες ago