ΔΗΜΟΙ

Παλαιό Φάληρο: Σε τροχιά διεκδίκησης για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2027

Σε φάση οργανωμένης προετοιμασίας εισέρχεται ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού (ACES) για το 2027, ενεργοποιώντας το σύνολο του τοπικού οικοσυστήματος αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής συμμετοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου ενημερωτική παρουσίαση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 40 συλλόγους και φορείς της πόλης, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός και τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κομβικό ρόλο των συλλογικοτήτων, οι οποίες καλούνται να συμβάλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός τεκμηριωμένου και δυναμικού φακέλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διανεμήθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο προς τους συμμετέχοντες, με στόχο την καταγραφή της δράσης και των υποδομών τους, αλλά και τη συλλογή προτάσεων που θα ενισχύσουν την υποψηφιότητα. Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Δήμου για μια συμμετοχική προσέγγιση, που αποτυπώνει με πληρότητα το εύρος των δραστηριοτήτων και τη δυναμική της πόλης.

Η υποψηφιότητα θα αξιολογηθεί από τριμελή ευρωπαϊκή επιτροπή, η οποία, μετά την κατάθεση του φακέλου, θα επισκεφθεί το Παλαιό Φάληρο για επιτόπια αξιολόγηση των υποδομών και των προτεινόμενων δράσεων.

Παράλληλα, είχε προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση στο Κέντρο Καινοτομίας Pleiades Innovation Cluster, όπου παρουσιάστηκε η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα υποστήριξης της διαδικασίας. Το εργαλείο, αξιοποιώντας δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέπει τη συγκέντρωση και επεξεργασία δεδομένων από τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, ενισχύοντας τη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης πρότασης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε:
«Η υποψηφιότητα του Παλαιού Φαλήρου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2027 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας να αναδείξει το έργο, τις υποδομές, τους ανθρώπους και τις συλλογικότητές της. Ο αθλητισμός στο Παλαιό Φάληρο είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας και της καθημερινής ζωής της πόλης. Θέλουμε αυτή η υποψηφιότητα να είναι μια συλλογική προσπάθεια, με τη συμμετοχή των συλλόγων, των φορέων και όλων όσοι δίνουν ζωή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη συμπερίληψη. Με σχέδιο, καινοτομία και συνεργασία, χτίζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα εκφράζει πραγματικά το Παλαιό Φάληρο του σήμερα και του αύριο.»

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη στρατηγική επιλογή του Δήμου να επενδύσει στον αθλητισμό ως μοχλό ανάπτυξης, εξωστρέφειας και κοινωνικής συνοχής, διεκδικώντας μια ευρωπαϊκή διάκριση με πολλαπλά οφέλη για την πόλη.

Τελευταία άρθρα

Λουκάς για βιολογικό Κερατέας: «Πλήρως λειτουργικός και ασφαλής – Τέλος στην παραπληροφόρηση»

Σε υψηλούς τόνους απαντά ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στα δημοσιεύματα που αφορούν τη λειτουργία…

2 ώρες ago

Ηλιούπολη: Ο Απρίλιος αφιερωμένος στην οδική παιδεία – 4ήμερο δράσεων για μαθητές

Με ένα πολυήμερο και στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων, ο Δήμος Ηλιούπολης θέτει στο επίκεντρο την οδική…

3 ώρες ago

Νέα ΚΥΑ για την πυροπροστασία: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και αυστηρά πρόστιμα

Σε εφαρμογή τίθεται η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική πυροπροστασία ιδιοκτησιών, η οποία…

3 ώρες ago

Ασπρόπυργος: Σε κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός – «Έργα, όχι λόγια» από τον Γ. Ηλία

Σε πλήρη κυκλοφορία παραδόθηκε το δυτικό και βόρειο τμήμα του περιφερειακού οδικού άξονα του Ασπροπύργου,…

21 ώρες ago

Συνάντηση Φωστηρόπουλου με τον Ειδικό Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Νικόλαο Χρυσάκη

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με αιχμή τη διασφάλιση της ευζωίας…

22 ώρες ago

Πτωχός από το Delphi Forum: Ψηφιακό άλμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας στο Delphi…

22 ώρες ago