ΔΗΜΟΙ

ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο φορολογία, ενέργεια και στελέχωση δήμων – Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος), με κρίσιμα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης να τίθενται στην ατζέντα.

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος αναμένεται να δώσει το στίγμα των τρεχουσών διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται:

  • Οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας, με εισηγητές τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον Ιωάννης Μουράτογλου.
  • Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορά την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου ενεργειακής πολιτικής, με εισηγητή τον Ευθύμιο Ραβιόλο.
  • Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού σε ορεινούς και δυσπρόσιτους δήμους με υπηρεσιακά οχήματα, με εισηγητές τους Ηλία Κυρμανίδη και Δημήτρη Καφαντάρη.
  • Η συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα υπό συζήτηση ζητήματα αγγίζουν τον πυρήνα της λειτουργίας των δήμων – από τη φορολογική διακυβέρνηση και την ενεργειακή μετάβαση έως τα διαχρονικά προβλήματα στελέχωσης, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ, δίνοντας τη δυνατότητα ευρύτερης παρακολούθησης των αποφάσεων και των παρεμβάσεων της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα θα μεταδοθεί ζωντανά και από το e-ota.gr

Τελευταία άρθρα

Τήνος: Με 207 εξεταζόμενους ολοκληρώθηκε η δράση «Υγεία για Όλους»

Ολοκληρώθηκε η διήμερη ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου, στο…

19 λεπτά ago

Kατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Παροικία της Πάρου

Έργο πνοής για τον αθλητισμό του νησιού.

49 λεπτά ago

Κατεδάφιση αυθαίρετων στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Στην κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κτισμάτων στο ρέμα της Πικροδάφνης, προχώρησε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας…

1 ώρα ago

Ερέτρια: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα μονοπάτια στη Σέττα

Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών ως τις 30 Ιουνίου 2026.

1 ώρα ago

Ηλιούπολη: 4ήμερο Πρόγραμμα Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας

Ξεκινά το 4ήμερο Πρόγραμμα Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο…

2 ώρες ago

Όλη η Ελλάδα ένα Μεσολόγγι: 200 χρόνια Εκπαίδευση και Αξίες σε Διαχρονικό Διάλογο

Συνέδριο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

2 ώρες ago