Για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο, 6 Ιουνίου στον Πειραιά, η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Βασίλης Τοκάκης», η οποία, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της πόλης αποτελεί μια μεγάλη «αλυσίδα αγάπης» και κοινωνικής προσφοράς.
Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», ο δήμος Πειραιά και Διεύθυνση Αθλητισμού και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», συνδιοργανώνουν την αθλητική- κοινωνική εκδήλωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2026».
Όπως σημειώνεται, η συμβολική αυτή σκυταλοδρομία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.
Στο πλαίσιο των αγώνων, μικροί και μεγάλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, σύλλογοι και οικογένειες καλούνται να βουτήξουν στην πισίνα και να κολυμπήσουν, στηρίζοντας έμπρακτα τους ογκολογικούς ασθενείς.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν οικονομικά με όποιο ποσό επιθυμούν, ενισχύοντας το πολύπλευρο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες απολυμάνσεις με παρεμβάσεις σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους…
Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων και τη νεολαία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 19:30 έως 22:30.
Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής
Ιστορικό βήμα για το δικαίωμα των νησιωτών στη θεραπεία στον τόπο τους.