Αθώο για τις κατηγορίες υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τη διαχείριση λυμάτων στο νησί, κρίθηκε ομόφωνα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δήμαρχος Νισύρου.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η καταγγελία σε βάρος του δημάρχου απορρίφθηκε ως απολύτως αβάσιμη, ανυπόστατη και κακόβουλη.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Η απόφαση αυτή είναι μία λυτρωτική δικαίωση για κάθε Νισύριο που αγαπά τον τόπο του και υποφέρει βλέποντας ορισμένους ανθρώπους να προσπαθούν να τον γκρεμίσουν.
Ο καταγγέλλων χρησιμοποίησε το περιβάλλον ως πρόσχημα για να καλύψει μια βαθιά προσωπική εμπάθεια.
Δεν τον ενδιέφερε ούτε η Νίσυρος, ούτε οι κάτοικοί της, ούτε η UNESCO. Τον ενδιέφερε μόνο πώς θα πλήξει τον Δήμαρχο, έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι θα πλήξει θανάσιμα το νησί. Η σημερινή απόφαση όμως τον διαψεύδει πανηγυρικά.
Ο Δήμος Νισύρου συνεχίζει ακόμα πιο δυνατός, με τη στήριξη όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου, να εργάζεται για την ανάδειξη της Νισύρου ως ενός παγκόσμιου προορισμού, όπως της αξίζει. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την συμπαράσταση του και στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που διαχειρίζεται το έργο του βιολογικού καθαρισμού».
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…
Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…
Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…
Εσπερίδα για την «Βιωσιμότητα και Αειφορία στην Παραγωγή και Μεταποίηση της Επιτραπέζιας Ελιάς και του…