ΔΗΜΟΙ

Θεσσαλονίκη: Πραγματικότητα η δημοπράτηση του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής του έργου ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους.

Μετά την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της Αγίας Σοφίας και τη δρομολογούμενη παρέμβαση στην πλατεία Ελευθερίας με τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στο επόμενο βήμα, στην αναγέννηση της εμβληματικής πλατείας της πόλης, με σεβασμό στην ιστορική της φυσιογνωμία και με το βλέμμα στο αισιόδοξο μέλλον της πόλης.

Μέσα σε 26, μόλις, μήνες εξασφαλίστηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση της τρίτης, κατά σειρά, ανάπλασης στην «καρδιά» της πόλης, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το έργο προβλέπει την αισθητική και λειτουργική ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, από τη Λ. Νίκης έως την οδό Εγνατία, διατηρώντας τον μνημειακό χαρακτήρα του χώρου και ενσωματώνοντας σύγχρονες λύσεις και υλικά που ενισχύουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, τη βιοκλιματική βελτίωση, την αντοχή στο χρόνο και την πλήρη προσβασιμότητα.

“Συνεχίζουμε, πιστοί στο πρόγραμμά μας, για την υλοποίηση και των υπολοίπων έργων για τα οποία έχουμε δεσμευτεί, όπως το ξύλινο ντεκ στη νέα Παραλία, την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της πλατείας Διοικητηρίου. Η πόλη που ονειρευόμαστε γίνεται πράξη” δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

7 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

8 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

8 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

9 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

9 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

10 ώρες ago