ΔΗΜΟΙ

Έργα για την ποιότητα του νερού στις Σέρρες

Το σοβαρό πρόβλημα της ποιότητας του νερού στο οποίο έχουν ανιχνευθεί επικίνδυνα στοιχεία και έχει δοθεί ρητή εντολή προς τους κατοίκους να μην το χρησιμοποιούν ούτε για οικιακή χρήση, προσπαθεί να λύσει ο δήμος Σερρών, με την λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η δήμαρχος της πόλης, Βαρβάρα Μητλιάγκα, υπέγραψε σύμβαση για «Εργασίες προσαρμογής εξωτερικού υδραγωγείου Τ.Κ. Λευκώνα Σερρών με τη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της περιοχής», προϋπολογισμού 1.815.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, το έργο αποτελεί το πρώτο από τα δύο βασικά στάδια για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος της ποιότητας του νερού και ειδικότερα των αυξημένων ποσοτήτων ουρανίου και περιλαμβάνει:

Απαιτούμενες ενέργειες βελτίωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεωνστις πηγές του Λευκώνα, πριν την τοποθέτηση των μονάδων φίλτρανσης

Ανόρυξη νέας γεώτρησης στο Εθνικό Στάδιο

Μεταφορά του νερού της γεώτρησης με αγωγούς, στη δεξαμενή «Πευκάκια» με στόχο τη νενίσχυση της παρεχόμενης ποσότητας στο υδροδοτικό δίκτυο του Λευκώνα.

Η δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, δήλωσε για το έργο:

«Σήμερα υπογράφεται η πρώτη από τις δύο συμβάσεις που αφορούν την αντιμετώπιση του ζητήματος της ποιότητας του νερού και συγκεκριμένα των αυξημένων ποσοτήτων ουρανίου.

Μετά την ένταξη της χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΥΑΣ προχωρά στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η δεύτερη σύμβαση, που αφορά την εγκατάσταση των απαραίτητων φίλτρων, ώστε να αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα και να δοθεί λύση στο μακροχρόνιο ζήτημα της υδροδότησης του Λευκώνα.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και θα προβούμε σε αναλυτική ενημέρωση με περισσότερες λεπτομέρειες μετά και την υπογραφή της δεύτερης σύμβασης».

Share

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

10 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

15 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

15 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

17 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

18 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

18 ώρες ago