ΔΗΜΟΙ

Πρόσκληση για τις «Μεσογειακές Πρωτεύουσες Πολιτισμού και Διαλόγου 2028»

Πρόσκληση προς τις τοπικές Αρχές των 43 κρατών-μελών της UfM να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις «Μεσογειακές Πρωτεύουσες Πολιτισμού και Διαλόγου 2028» απέστειλε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με το ενημερωτικό υλικό που έλαβαν οι δήμοι, η Ένωση για τη Μεσόγειο/Union for the Mediterranean και ο διακυβερνητικός οργανισμός Anna Lindh, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 31 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνεται, ο τίτλος θα απονεμηθεί σε δύο πόλεις της Μεσογείου οι οποίες θα επιδείξουν ένα τολμηρό και συμπεριληπτικό όραμα για τον πολιτισμό ως μοχλό διαλόγου, κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι οι Μεσογειακές Πρωτεύουσες φιλοξενούν πολιτιστικές, κοινωνικο- οικονομικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις, με συμμετοχή των τοπικών αρχών, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, με σκοπό την ανάδειξη της ισχύος του πολιτισμού στην προώθηση του διαλόγου, της συμπερίληψης και της περιφερειακής συνεργασίας.

Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση των Μεσογειακών Πρωτευουσών για το 2028 θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους κατά τη διάρκεια της 11ης Συνόδου του Περιφερειακού Φόρουμ της UfM.

Share

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

1 ώρα ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago