Ξεκίνησε, με αστραπιαίες κινήσεις και προσωπική εποπτεία του Δημάρχου Ζακύνθου, Γιώργου Στασινόπουλου, η επιχείρηση αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατες κακοκαιρίες στο νησί.
Η δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών, κινητοποίησε άμεσα κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ).
Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον γεωλόγο, Παναγιώτη Πάσχο, και τον εργοδηγό, Παναγιώτη Τσόλκα, πραγματοποίησε κατεπείγουσα αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ξεκινώντας από την Αγία Τριάδα, όπου η κατολίσθηση έπληξε την περιοχη και συνεχίστηκε στην Μπόχαλη όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις περιοχες που χρήζουν παρεμβάσεων. Επίσης στον Άγιο Σώστη, την Λιθακιά και τον Λαγανά. Εκεί, ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση οριοθέτηση των κινδύνων και τη λήψη συγκεκριμένων τεχνικών οδηγιών για την ασφαλή απομάκρυνση των υλικών.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξασφάλισε την άμεση κάθοδο στο νησί και της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τον έλεγχο της στατικότητας των κτιρίων.
“Η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό. Φέραμε αμέσως στο νησί τους πλέον ειδικούς επιστήμονες από την ΕΑΓΜΕ και τη ΔΑΕΦΚ, ώστε κάθε μας κίνηση να είναι τεκμηριωμένη και απόλυτα ασφαλής. Είμαστε παρόντες σε κάθε πληγείσα περιοχή, από την πρώτη στιγμή, και θα παραμείνουμε στο πεδίο μέχρι να θωρακίσουμε τις περιουσίες των Ζακυνθινών και να αποκαταστήσουμε πλήρως την ομαλότητα. Η Ζάκυνθος δεν είναι μόνη της σε αυτή την κρίση” δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.
Στην κρίσιμη αυτή επιτόπια έρευνα και στον συντονισμό των ενεργειών συμμετείχαν ενεργά, πέραν του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κόκορης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικού Προγράμματος, Αγγελική Αυγουστίνου, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και ο Διοικητής Νομού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος. Η δημοτική αρχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απόλυτης ετοιμότητας, ώστε να παρέμβει με μηχανήματα για την αποφόρτιση των πρανών και την προστασία των περιουσιών, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες βάσει των υποδείξεων των ειδικών.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…
Μετά τους εορτασμούς του Πάσχα, ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθαρισμός του Ληθαίου και…