ΔΗΜΟΙ

Ασπρόπυργος: 2ο Γενικό Λύκειο με 9,88 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Σημαντική εκπαιδευτική παρέμβαση δρομολογείται στον Ασπρόπυργος, καθώς η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση ύψους 9,88 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την ανέγερση του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης, με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νίκος Χαρδαλιάς και τον δήμαρχο Ιωάννη Ηλία, δίνοντας οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης, καθώς σήμερα λειτουργεί μόλις ένα λύκειο που εξυπηρετεί περισσότερους από 600 μαθητές.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «επενδύουμε στη μάθηση των παιδιών μας δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές», επισημαίνοντας πως η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Το νέο σχολικό συγκρότημα, δυναμικότητας 300 μαθητών, θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 7.117 τ.μ. και θα αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 4.290 τ.μ. Προβλέπονται:

12 αίθουσες διδασκαλίας
2 εργαστήρια πληροφορικής
1 εργαστήριο φυσικής
3 αίθουσες προσανατολισμού
2 αίθουσες ξένων γλωσσών
αίθουσα πολλαπλών χρήσεων/γυμναστήριο και διοικητικοί χώροι
Στο υπόγειο θα διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα δημιουργηθούν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, με εκτεταμένες φυτεύσεις.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει τα εξής:
«Η Παιδεία αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής στρατηγική προτεραιότητα και όχι απλώς μια τυπική θεσμική αρμοδιότητα. Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την ανέγερση του 2ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές υποδομές για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους.
Ο Ασπρόπυργος για χρόνια αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης και η Περιφέρεια έρχεται σήμερα να δώσει μια ξεκάθαρη και οριστική λύση, με έργα και όχι με λόγια. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, χρηματοδοτούμενη εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και σχεδιάζουμε την Αττική του αύριο με προοπτική δεκαετιών. Σε στενή συνεργασία με τους οικείους Δήμους, συνεχίζουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας δήλωσε:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τη στενή, ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία που αναπτύξαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και οδήγησε σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας. Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί το απαραίτητο θεσμικό βήμα ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του 2ου Γενικού Λυκείου. Τίθενται οι βάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει στην πράξη πως όταν υπάρχει σχέδιο, συνεργασία και πολιτική βούληση, ακόμη και χρόνια προβλήματα μπορούν να μπαίνουν σε σταθερή τροχιά οριστικής λύσης».

Τελευταία άρθρα

Γιώργος Ιωακειμίδης: Δημόσια στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα με πολιτικά μηνύματα

Με σαφές πολιτικό μήνυμα και αιχμές για τη σημερινή κατάσταση στον προοδευτικό χώρο, ο πρώην…

4 ώρες ago

Θεσμικές παρεμβάσεις και ανοιχτά μέτωπα στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας βρέθηκε ο…

6 ώρες ago

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν στους δρόμους του Πειραιά.

7 ώρες ago

16 κλιματιστικά σε σχολικές αίθουσες εξεταστικών κέντρων του Δήμου Τυρνάβου

Πλέον υπάρχουν κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές…

8 ώρες ago

Βανδαλισμοί στο νέο γλυπτό του Καβάφη

Αποκαταστάθηκαν γρήγορα οι φθορές.

8 ώρες ago

MECCANICA: Υπεύθυνη ηγεσία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Σε μια περίοδο όπου οι παγκόσμιες ισορροπίες επαναπροσδιορίζονται και οι περιβαλλοντικές προκλήσεις αποκτούν ολοένα και…

8 ώρες ago