ΔΗΜΟΙ

Η Καλαμάτα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία

Την λήψη άμεσων μέτρων και έργων για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η τελευταία κακοκαιρία, προωθεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, μετά και την αυτοψία που έκανε στις πληγείσες περιοχές, ενώ ζητά στήριξή του από το κεντρικό κράτος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, έκανε αυτοψία στα σημεία του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, κυρίως στον ορεινό όγκο των Αρφαρών και του Ταϋγέτου, όπου προκλήθηκαν καταστροφές.

ΓΙα το λόγο αυτό, ήδη έχουν κινητοποιηθεί, τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, όσο και η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποτροπή ατυχημάτων, με τα κλιμάκια των μηχανικών να καταγράφουν τις ζημιές.

Παράλληλα, ήδη από χθες η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, οι Κοινότητες του Ταϋγέτου και οι Κοινότητες Άνθειας και Πολιανής της Δ.Ε. Θουρίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλλει αίτημα συνοδευόμενο από τεχνική έκθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών με το σύνολο των ζημιών προκειμένου να υπάρξει διεκδίκηση άμεσης χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.

Αναφερόμενος στο θέμα, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε:

«Τις τελευταίες ημέρες έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την Δυτική Πελοπόννησο και το Δήμο Καλαμάτας με αποτέλεσμα να προκριθούν μεγάλες ζημιές στις υποδομές του Δήμου, σε γέφυρες αλλά κυρίως σε δρόμους στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπηρεσίες του Δήμου τις τελευταίες δύο μέρες συνέταξαν την έκθεση μαζί με το φωτογραφικό υλικό και το καταθέσαμε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου χθες το απόγευμα βγήκε η απόφαση που κηρύχτηκε η περιοχή της Καλαμάτας και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, η Άνθεια και η Πολιανή από τη Δ.Ε. Θουρίας και όλα τα χωριά του Ταϋγέτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν κάνει αυτοψίες, έχουμε βγάλει τρία κλιμάκια έξω που καταγράφουν τις ζημιές οι οποίες είναι πάρα πολλές και εκτεταμένες και το επόμενο διάστημα θα υποβάλουμε τεχνική έκθεση προς το αρμόδιο Υπουργείο για να ζητήσουμε χρηματοδότηση για να ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις.

Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες, η πρώτη ενημέρωση που έχω λάβει μέχρι σήμερα είναι περί  τα 3,5 με  4 εκατομμύρια ευρώ».

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago