ΔΗΜΟΙ

Παλαιόχωρα: Αναβάθμιση του Ιατρείου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό

Στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, με κοινή υπουργική απόφαση, το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας αναβαθμίζεται θεσμικά και λειτουργικά σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με ταυτόχρονη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο και δικαιώνει τις εντατικές, συστηματικές και διαρκείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η οποία από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης των υγειονομικών δομών ως απόλυτη προτεραιότητα.

Η απόφαση ανταποκρίνεται στο πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Παλαιόχωρας και της ευρύτερης περιοχής της, όπως αυτό αποτυπώθηκε και από την ενεργή συμμετοχή τους με τη συλλογή 3.000 υπογραφών, μετά και τον άδικο χαμό της συντοπίτισσάς μας, οι οποίοι επί χρόνια ζητούσαν ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με επάρκεια προσωπικού και ενισχυμένες δυνατότητες φροντίδας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, συστήνονται πέντε νέες οργανικές θέσεις προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού), ενδυναμώνοντας τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου ευχαριστεί την Υφυπουργό, Σέβη Βολουδάκη, για την ενεργή στήριξή της στις προσπάθειες του Δήμου, που οδήγησαν στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής παρέμβασης για τον τόπο μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, έχει ήδη ανακαινίσει το χώρο στέγασης του Ιατρείου (δωρεά Πολιουδόβαρδα) και έχει προχωρήσει σε παραχώρηση στην 7η ΥΠΕ δύο κατοικιών για τη στέγαση του ιατρικού προσωπικού στηρίζοντας έμπρακτα τη στελέχωσή του.

Τελευταία άρθρα

Ολοκληρώθηκε η 6η Γιορτή Ανακύκλωσης του Πειραιά

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, μαθητών και οικογενειών, γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του…

2 ώρες ago

Χρυσό Βραβείο για την Περιφέρεια Αττικής στα Compliance Awards 2026

Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής, κατακτώντας για πρώτη φορά το Χρυσό Βραβείο…

7 ώρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Τήνου με τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η σταθερή συμβολή και τη γενικότερη βοήθεια της ΕΕΤΑΑ στη στήριξη των δήμων, θέτοντας τις…

8 ώρες ago

Αλλαγές στις μετατάξεις και αποσπάσεις μουσικών στους Δήμους

Αλλαγές στο πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων των μουσικών που υπηρετούν στους δήμους φέρνει με εγκύκλιό…

8 ώρες ago

Σε διαβούλευση ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Στην επίλυση διαφορών, χωρίς πολυετείς διαδικασίες αποσκοπεί ο νέος Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα…

8 ώρες ago

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια για μαθητές από Μάνδρα και Μέγαρα

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας,…

8 ώρες ago