ΔΗΜΟΙ

Δήμος Κηφισιάς: Νέο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ-βόλεϊ με χρηματοδότηση 824.000€

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου κλειστού προπονητηρίου μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή του Μορτερού, στη Νέα Ερυθραία, εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς, ενισχύοντας ουσιαστικά τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυράς, «Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για ένα ΝΕΟ, σύγχρονο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ-βόλεϊ στην περιοχή του Μορτερού στη Νέα Ερυθραία», με συνολικό προϋπολογισμό 824.272 ευρώ, εκ των οποίων 524.272 ευρώ καλύπτονται από το Υπουργείο Οικονομικών και 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε χαρακτηρισμένο αθλητικό χώρο στην οδό Ικαρίας και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, «θα κατασκευαστεί με σταθερό βιοκλιματικό στέγαστρο, σύγχρονο αθλητικό δάπεδο, πλήρη εξοπλισμό και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις».

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην αρμονική ένταξη στη γειτονιά, με μερική υποβύθιση του κτιρίου και ηχομόνωση, ώστε να εξασφαλίζεται «μηδενική όχληση», ενώ ο χώρος θα λειτουργεί αποκλειστικά για προπονήσεις, χωρίς κερκίδες και κοινό.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαθανάση και τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, χάρη στις οποίες εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας για την πόλη μας».

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

9 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago