ΔΗΜΟΙ

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία του Δημάρχου για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, επιστολή  επί της επικείμενης κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών η οποία προβλέπεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, ζητώντας τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι στον Δήμο Μυτιλήνης υφίστανται εκατόν εννέα σχολικές μονάδες, λειτουργούν δύο Σχολικές Επιτροπές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η επικείμενη κατάργησή τους αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρό διοικητικό κενό με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και δυσμενείς συνέπειες για τις σχολικές κοινότητες, ιδίως για τους μαθητές.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι ειδικότερα, για τον Δήμο Μυτιλήνης η κατάργησή τους θα μεταφέρει δυσανάλογη πίεση στις ήδη σοβαρά υποστελεχωμένες υπηρεσίες του και ειδικότερα στην Τεχνική Υπηρεσία και σε κάθε υπηρεσία που βρίσκεται αντιμέτωπη με την καθημερινότητα.

Σημειώνεται επίσης ότι η έως τώρα εμπειρία κατέδειξε την κατάργηση των σχολικών επιτροπών ως προβληματική στην πράξη, αφού οδήγησε σε υπερσυγκεντρωτισμό, αυξημένη γραφειοκρατία και χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες στην κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών των σχολείων, σε αντιδιαστολή με τις αποδεδειγμένα άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις των Σχολικών Επιτροπών.

Τελευταία άρθρα

Μώραλης: «Το νέο Καραϊσκάκη θα αλλάξει την εικόνα του Πειραιά»

Τη στήριξή του στον σχεδιαζόμενο εκσυγχρονισμό και την επέκταση του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εξέφρασε με…

7 ώρες ago

Δυναμική εκκίνηση για την 32η Cyclades Regatta 2026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιστιοδρομία της 32ης CYCLADES REGATTA 2026, το Σάββατο 20 Ιουνίου,…

13 ώρες ago

Ψηφιοποίηση του συνόλου των πολεοδομικών αδειών στο Δήμο Πειραιά

Ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, έκαν ο δήμος Περαιά που…

14 ώρες ago

Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις από τον δήμο Λυκόβρυσης–Πεύκης

Στην προστασία του περιβάλλοντος, την λειτουργικότητα της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων…

17 ώρες ago

Στα Τρίκαλα για τις κοινότητες Ρομά μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Για τις νέες προοπτικές και δράσεις κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων ενημερώθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου…

17 ώρες ago

Σε «Χάρις Αλεξίου» μετονομάστηκε το δημοτικό ωδείο Θήβας

Σε «Δημοτικό Ωδείο Χάρις Αλεξίου», ονομάστηκε, προς τιμήν της αγαπημένης ερμηνεύτριας το δημοτικό Ωδείο Θήβας,…

17 ώρες ago