ΔΗΜΟΙ

Μώραλης: «Το νέο Καραϊσκάκη θα αλλάξει την εικόνα του Πειραιά»

Τη στήριξή του στον σχεδιαζόμενο εκσυγχρονισμό και την επέκταση του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εξέφρασε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους της αθλητικής εγκατάστασης.

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη, επισημαίνοντας ότι ο Πειραιάς έχει την ευκαιρία να αποκτήσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας, ικανό να φιλοξενεί όχι μόνο ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και αθλητικές, πολιτιστικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον Πειραιά, η οποία θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, χωρίς να μεταβάλλονται οι βασικές παράμετροι του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου πέραν της αύξησης του ύψους του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε ακόμη ότι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητας της πόλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο εκσυγχρονισμός του θα ενισχύσει την εξωστρέφεια του Πειραιά και θα διασφαλίσει ότι το ιστορικό γήπεδο θα παραμείνει αντάξιο της ιστορίας του Ολυμπιακού και των σύγχρονων απαιτήσεων.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη
«Είναι μια ημέρα σημαντική για την πόλη, μια ημέρα χαράς. Το τελευταίο διάστημα, οι πληροφορίες ότι η οικογένεια του Ολυμπιακού Olympiacos FC προτίθεται να εκσυγχρονίσει, να ομορφύνει και να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου είχαν δημιουργήσει μεγάλη αγωνία και προσμονή.

Ήρθε η ώρα να μας παρουσιαστεί αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ολυμπιακός και σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για την αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους στο Γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Αυτό που είναι σημαντικό για την πόλη είναι ότι θα αποκτήσουμε το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας, ένα γήπεδο που πέρα από ποδοσφαιρικούς αγώνες θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας αθλητικές, πολιτιστικές κ.α.

Πρόκειται για μια επένδυση που, κατά την άποψή μου, θα αναβαθμίσει την είσοδο της πόλης. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον Πειραιά και γίνεται εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Ολυμπιακός ζητά μόνο αύξηση του ύψους, ενώ όλες οι υπόλοιπες παράμετροι του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν αλλάζουν.

Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα. Είμαι υπέρ — και αυτό δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό — του εκσυγχρονισμού παλαιών κτιρίων και εγκαταστάσεων, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά την ομάδα της πόλης μας.

Το Καραϊσκάκη κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, επίσης με ιδιωτικά κεφάλαια, και συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τη συμβολή των διοικήσεων της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ, της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Τώρα, την ίδια στιγμή που και άλλες ομάδες προχωρούν σε σύγχρονα γήπεδα, ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστεί και το ιστορικό γήπεδο της πόλης μας.

Το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι ένας εμβληματικός χώρος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητας της πόλης. Ένα ζωντανό σύμβολο της πόλης και ένας χώρος που συνεχίζει να εξελίσσεται με το βλέμμα στο μέλλον.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: ο Πειραιάς στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να παραμείνει ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο της ιστορίας του Ολυμπιακού και της αθλητικής παράδοσης της πόλης.»

Τελευταία άρθρα

Δυναμική εκκίνηση για την 32η Cyclades Regatta 2026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιστιοδρομία της 32ης CYCLADES REGATTA 2026, το Σάββατο 20 Ιουνίου,…

8 ώρες ago

Ψηφιοποίηση του συνόλου των πολεοδομικών αδειών στο Δήμο Πειραιά

Ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, έκαν ο δήμος Περαιά που…

9 ώρες ago

Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις από τον δήμο Λυκόβρυσης–Πεύκης

Στην προστασία του περιβάλλοντος, την λειτουργικότητα της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων…

12 ώρες ago

Στα Τρίκαλα για τις κοινότητες Ρομά μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Για τις νέες προοπτικές και δράσεις κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων ενημερώθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου…

12 ώρες ago

Σε «Χάρις Αλεξίου» μετονομάστηκε το δημοτικό ωδείο Θήβας

Σε «Δημοτικό Ωδείο Χάρις Αλεξίου», ονομάστηκε, προς τιμήν της αγαπημένης ερμηνεύτριας το δημοτικό Ωδείο Θήβας,…

12 ώρες ago

Οι αρκούδες κατεβήκαν στα χωριά της Καστοριάς

Ακόμη και έξω από τις αυλές των σπιτιών, στα χωριά της Καστοριάς, έχουν φτάσει οι…

14 ώρες ago