ΔΗΜΟΙ

Χανιά: Ενίσχυση της προσβασιμότητας στο Κολυμβητήριο Κλαδισού

Με την έλευση του 2026 μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο Δήμος Χανίων στα Άτομα με Αναπηρία της περιοχής: Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κλαδισού εγκαταστάθηκε σύστημα εξυπηρέτησης ΑμεΑ, το οποίο ενισχύει ουσιαστικά την προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στην μικρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα ΑμεΑ, Λευτέρης Κοκογιαννάκης.

Ο κινητός τροχήλατος γερανός πισίνας, πρωτοποριακής τεχνολογίας, αποτελεί δωρεά της οικογένειας Λάμπρου Κωνσταντουδάκη – Κατάκη, εις μνήμην της Τώνιας Κατάκη, και έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις, που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο Κολυμβητήριο Κλαδισού, όπως η κατασκευή των δύο μικρών πισινών, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον φιλικό και λειτουργικό για τα άτομα με αναπηρία.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε: «Ξεκινάμε τη χρονιά με ένα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό γεγονός, την τυπική ολοκλήρωση της παρέμβασης στο Κολυμβητήριο του Κλαδισού με την προσθήκη του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε η χρήση από άτομα με αναπηρία να γίνεται με ευκολία και με τρόπο που να καλύπτει και τις δικές τους ανάγκες. Σε συνέχεια της κατασκευής των δύο μικρών πισινών, έχουμε την προσθήκη ενός εξοπλισμού μέσω μίας πολύ σημαντικής προσφοράς της οικογένειας Κατάκη, στη μνήμη της Τώνιας Κατάκη, ώστε όλα τα άτομα με αναπηρία να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου».

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια για την ευαισθησία, που επέδειξε, με τη διαβεβαίωση ότι «ο Δήμος Χανίων, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και συντήρησης θα αξιοποιήσει τον εξοπλισμό στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε οι συμπολίτες μας με αναπηρία να έχουν ένα ουσιαστικό εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα συμπερίληψης, που οφείλουμε να έχουμε ως πολιτική προτεραιότητα».

Από την πλευρά της οικογένειας, η κα Έφη Κατάκη τόνισε: «Εις μνήμη της αδελφής μου, Τώνιας Κατάκη, είναι αφιερωμένη αυτή η δωρεά, με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία».

Το νέο σύστημα εξυπηρέτησης ΑμεΑ είναι καινοτόμο ως προς τα χαρακτηριστικά του, χάρη στη μπάρα ελέγχου με αυτόματη έλξη, η οποία λειτουργεί χωρίς να απαιτείται προσπάθεια από τον χειριστή, ενώ η μέγιστη ανυψωτική του ικανότητα φτάνει τα 150 κιλά. Τέλος, μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα σε χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τελευταία άρθρα

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη με την Πρέσβειρα της Αλβανίας

Με την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα, Luela Hajdaraga, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λαθισίου,…

13 ώρες ago

Στην Αλόννησο η γγ της Αποκεντρώμένης για την λειψυδρία

Για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τη δημοτική Αρχή του νησιού, όπως…

13 ώρες ago

Υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και φροντίδας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Στα πρώτα θετικά απότελέσματα από την εφαρμογή του νέου συστήματος εποπτείας, επιτήρησης και φροντίδας στην…

15 ώρες ago

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ελαφονήσου ο Πειραιάς

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ελαφονήσου, συμμετείχε ο δήμος Πειραιά, συμβάλοντας στον εορτασμό της διπλής…

15 ώρες ago

Στο μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας το Ηράκλειο Κρήτης

Τη διεύρυνση των δράσεων για την προστασία και στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, καθώς και την…

15 ώρες ago

Νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στην Πύλο από την Περ. Πελοποννήσου

Στην απαίτηση των κατοίκων και της δημοτικής Αρχής της Πύλου για την ανέγερση νέου σχολείου…

16 ώρες ago