ΔΗΜΟΙ

Στην Καλαμάτα ο Άη Βασίλης θα έρθει με επιβατική αμαξοστοιχία

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας σε συνεργασία με την PolisArt Κοιν.Σ.Επ. Καλαμάτας και την «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε./Ο.Σ.Ε. διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου, την κυκλοφορία ειδικής επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία θα αφιχθεί στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12:00 το μεσημέρι. Η αμαξοστοιχία θα είναι φορτωμένη με Πρωτοχρονιάτικα δώρα και θα έχει ως επιβάτες τον «Άγιο Βασίλη» με τα «Ξωτικά» του, ο οποίος μετά την άφιξη θα μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που θα περιμένουν στο Σταθμό με τις οικογένειές τους.

Στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα διοργανωθεί γιορτή με βασικό άξονα την ψυχαγωγία και τη βιωματική εμπειρία των παιδιών, τα οποία θα παραλάβουν το δώρο τους από τον Άγιο Βασίλη μετά την άφιξη της αμαξοστοιχίας. Τα παιδιά με τις οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία για μια μικρή διαδρομή μέχρι την περιοχή Ακοβίτικα και επιστροφή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η πρωτότυπη έλευση του Άγιου Βασίλη στην Καλαμάτα με το τρένο θα ζωντανέψει στα παιδικά μάτια την δημοφιλή Χριστουγεννιάτικη ταινία «Το Πολικό Εξπρές», ενώ θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που δεν το πρόλαβαν σε κανονική λειτουργία, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι το τρένο της Πελοποννήσου είναι εδώ, είναι ζωντανό και αναμένει την επαναλειτουργία του.

Τελευταία άρθρα

Θεσσαλονίκη: Παράταση για τον διαγωνισμό «Πράσινο Μπαλκόνι»

Νέα καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής ορίζεται η 20ή Μαΐου 2026.

5 ώρες ago

Παλλήνη: Καμία σχολική αίθουσα χωρίς κλιματισμό

Νέα εικόνα για τα σχολεία του Δήμου Παλληνης.

5 ώρες ago

Ζάκυνθος: 784.991 ευρώ για συντήρηση των σχολικών κτιρίων

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύτερο πλέγμα παρεμβάσεων που υλοποιούνται τα τελευταία…

5 ώρες ago

Ρόδος: Ραντεβού στα Ανθεστήρια 2026

Η πιο όμορφη γιορτή της άνοιξης επιστρέφει.

6 ώρες ago

Κώστας Ασκούνης για Νίκο Χαρδαλιά: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι το μεγάλο μας στήριγμα»

Η στενή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αποτυπώνεται σε ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων που βρίσκονται σε…

6 ώρες ago

Έμπρακτη στήριξη στις οικογένειες των Αγράφων από τον Δήμο

Δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Δήμο Αγράφων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Νταντάδες της…

6 ώρες ago