ΔΗΜΟΙ

Δήμος Μετεώρων: Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την αναβάθμιση σχολείων στην Καλαμπάκα

Ο Δήμος Μετεώρων ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των σχολικών αυλών. Η έγκριση της χρηματοδότησης έγινε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος.

Το έργο αφορά την πλήρη αναμόρφωση των αυλών του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων, που θα προσφέρουν στα παιδιά ένα καλύτερο και ποιοτικότερο περιβάλλον για τη σχολική τους ζωή. Ο Δήμος Μετεώρων σημειώνει ότι είχε ήδη ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες, διευκολύνοντας την άμεση υποβολή πλήρους και τεκμηριωμένου αιτήματος χρηματοδότησης.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσθετης χρηματοδότησης ο Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για την άμεση ανταπόκρισή του και για το γεγονός ότι αποδεικνύει έμπρακτα πως βρίσκεται δίπλα στους Δήμους, δίνοντας λύσεις και στηρίζοντας έργα ουσίας.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση προχωρούμε σε μία σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα των σχολικών μας αυλών και θα προσφέρει στα παιδιά μας ποιοτικούς, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους. Συνεχίζουμε με σχέδιο και συστηματική διεκδίκηση να φέρνουμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν τις υποδομές της περιοχής μας».

Τελευταία άρθρα

Νέες Περιφέρειες εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ

Το επίδομα των 10.000 ευρώ χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ συνδέεται με τη στήριξη των…

28 λεπτά ago

Γιώργος Μαρκόπουλος: Η βράβευση του Δήμου Γαλατσίου είναι υπόθεση συλλογικής προσφοράς

Μερικές ημέρες μετά τη βραδιά «Ηρωικές Καρδιές 2025», η συγκίνηση παραμένει έντονη για τον Δήμο…

37 λεπτά ago

Εντοπίστηκε ο δράστης των απειλητικών μηνυμάτων στον Στ. Αγγελούδη

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο συντάκτης των υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος…

38 λεπτά ago

Ψήφισμα ΕΝ.Δ.Α. για τα οικονομικά των δήμων

Απολύτως σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΚΕΔΕ, όπως διαμορφώθηκε κατά το ετήσιο συνέδριό της,…

51 λεπτά ago

Νέα χρηματοδότηση για έργα στο Χαλάνδρι

Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την υλοποίηση έργων ανάπλασης εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου.…

1 ώρα ago

Διάκριση του Π. Φαλήρου για την προστασία των ζώων

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για τις δράσεις του αναφορικά με την προστασία των ζώων συντροφιάς,…

1 ώρα ago