ΔΗΜΟΙ

Στο πλευρό των αγροτών και η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Στον αγώνα των αγροτών που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους συμπαραστέκονται οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών στη Θεσσαλία.

Μετά τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης, Δημήτρη Κουρέτα που βρέθηκε στα μπλόκα των αγροτών, και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Όπως είναι σε όλους γνωστό οι Δήμοι αποτελούν τον Θεσμό που βρίσκεται πιο κοντά – συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο – στον πολίτη… Για εμάς, εδώ στη Θεσσαλία, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι από τις πλέον δυναμικές ομάδες των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε, η σημασία της παρουσίας τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς είναι αυτοί οι συμπολίτες που μαζί με τις οικογένειές τους κρατούν ζωντανά τα χωριά μας.

Με αυτά ως δεδομένα, αλλά και αναγνωρίζοντας την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Πρωτογενής Τομέας, δηλώνουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τα οποία – μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • Την άμεση καταβολή καθυστερούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων.
  • Τη μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Την ενίσχυση με βιώσιμο τρόπο των πραγματικών αγροτών, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν στις εστίες τους.
  • Την προώθηση των απαραίτητων έργων υποδομής για άρδευση, αντιπλημμυρική – αντιπυρική θωράκιση, αγροτική οδοποιία κ.α.
  • Τη στήριξη των πληγέντων από την ευλογιά κτηνοτρόφων, οι οποίοι πράγματι βρίσκονται σε οριακό σημείο σε ότι αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα του διαλόγου που θα οδηγεί σε άμεσες λύσεις, καθώς τα προβλήματα δεν μπορούν άλλο να περιμένουν.

Είμαστε σταθερά στο πλευρό του αγροτικού κόσμου».

Share

Τελευταία άρθρα

Ηλιούπολη: Τριήμερο δημοτικό πένθος για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, κηρύσσει τριήμερο δημοτικό πένθος από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026,…

6 λεπτά ago

Ξεκινά το σεμινάριο «Ιταλικά για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία» στην Κάρπαθο

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους του τουριστικού κλάδου που επιθυμούν να βελτιώσουν την…

56 λεπτά ago

Ανανεώθηκε η παραχώρηση του στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ» στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής δομής των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας.

1 ώρα ago

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό

Στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον του τουρισμού και της χωρικής ανάπτυξης των…

1 ώρα ago

Αδελφοποίηση Δήμων Αλεξανδρούπολης & Αγίας Νάπας

Η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ένα σημαντικό βήμα κοινής πορείας, βασισμένης στις…

1 ώρα ago

Στο 4ο Φόρουμ Δήμων για την κυκλική οικονομία το Χαλάνδρι

Τις πρακτικές που εφαρμόζει στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων για την ανακύκλωση και την κυκλική…

1 ώρα ago