ΔΗΜΟΙ

Αυστηρό εξώδικο του Δήμου Τήνου προς εταιρία τηλεφωνίας

Ο Δήμος Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου θέτουν ευθέως και αποκλειστικά υπόλογη την εταιρία τηλεφωνίας για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος που άφησε πίσω της μετά τις εργασίες εγκατάστασης του δικτύου οπτικών ινών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρία φέρει αποκλειστική ευθύνη για κάθε ατύχημα, σωματική βλάβη ή υλική ζημία που μπορεί να προκληθεί εξαιτίας των εκτεταμένων φθορών που παραμένουν στο οδόστρωμα. Παράλληλα, ο Δήμος ξεκαθαρίζει ότι, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποζημιώσει πολίτη για οποιαδήποτε ζημιά, το ποσό θα αναζητηθεί στο σύνολό του από την ίδια την εταιρία.

Η ανοχή των τοπικών αρχών εξαντλήθηκε, με αποτέλεσμα στις 24 Νοεμβρίου 2025 να αποσταλεί Εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση – Διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση συμμόρφωση της εταιρίας. Παρότι είχαν προηγηθεί επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και επίσημα έγγραφα έως και τις 5 Νοεμβρίου 2025, η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε ούτε προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης.

Με το εξώδικο, η εταιρία τηλεφωνίας καλείται να προχωρήσει σε πλήρη, ορθή και ασφαλή αποκατάσταση των ζημιών εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την παραλαβή του.

Ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, τονίζει:

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση επίλυση του ζητήματος με την εταιρία τηλεφωνίας. Παράλληλα, ζητώ την αναγκαία αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τέτοιου είδους έργα. Δεν μπορεί οι Δήμοι να είναι έρμαια των μεγάλων εταιρειών ούτε να υποχρεωνόμαστε να δίνουμε άδειες χωρίς δυνατότητα επιβολής αυστηρών όρων και εγγυήσεων για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.»

Ο κ. Κροντηράς επισημαίνει ότι το νέο νομικό πλαίσιο πρέπει να διασφαλίζει πως οι εταιρίες θα λογοδοτούν και θα αναλαμβάνουν το κόστος που τους αναλογεί, ώστε οι δημότες να μην επιβαρύνονται οικονομικά για ζημιές που δεν προκάλεσαν.ψ

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

5 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

5 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

5 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

6 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

6 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

7 ώρες ago