ΔΗΜΟΙ

Υποστήριξη των πληγέντων στη Δυτική Λέσβο

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εστιάζει πλέον στην παροχή βοήθειας για την κάλυψη των βασικών αναγκών των πληγέντων. Από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με το συντονισμό του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Νίκου Αλεξανδρή, και μέσω του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, πραγματοποιώντας καταγραφή των αναγκών των νοικοκυριών που επλήγησαν, καθώς και άμεση προστασία και υποστήριξη των ηλικιωμένων κατοίκων, στους οποίους παρέχεται τόσο πρακτική βοήθεια όσο και ψυχοκοινωνική ενίσχυση.

Παράλληλα διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, είδη ρουχισμού και έτοιμες μερίδες φαγητού σε ευάλωτα άτομα, με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να συμβάλλουν ειδικά στον καθαρισμό και στην αποκατάσταση των σπιτιών ηλικιωμένων που είχαν υποστεί ζημιές.

Η στενή συνεργασία των δύο δομών έχει βοηθήσει καθοριστικά στην ταχύτητα αξιολόγησης των περιπτώσεων που έχρηζαν επείγουσας βοήθειας, ενώ όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε επιφυλακή και δίπλα στους δημότες, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων.

Για οποιοδήποτε σχετικό αίτημα εκ μέρους των δημοτών, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου είναι: 22533-50219/220/221.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

8 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

8 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

9 ώρες ago

Ανοιχτό θέατρο στη Νεάπολη ετοιμάζει ο Δήμος Μονεμβασίας

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.

9 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Ο Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε τις παιδικές χαρές του Άλσους

Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…

10 ώρες ago

Σκάνδαλο στις Πολεοδομίες: Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς – Οι ενέργειες που είχαν γίνει

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…

10 ώρες ago