ΔΗΜΟΙ

Οι δράσεις της ΕΕΤΑΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τις δράσεις της ΕΕΤΑΑ σε θέματα για την “Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Συνοχή και Οικογένεια, Υγεία, Ισότητα” ανέπτυξε κατά τη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας  Αναστάσιος Μαυρίδης.

Ως εισηγητής, σε μία από τις παράλληλες συνεδρίες που διοργανώθηκαν, ο Αν. Μαυρίδης μίλησε για τα Κοινωνικά Προγράμματα που υλοποιούνται από την ΕΕΤΑΑ αυτή την περίοδο, όπως :

Το Πρόγραμμα των παιδιών και των ΑμεΑ, το Πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

H δράση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που αφορά στην παροχή voucher για την εγγραφή παιδιών και ΑμεΑ  σε δομές αντίστοιχες της ηλικίας τους, υλοποιείται από το 2008 με τη συνδρομή της  ΕΕΤΑΑ και από το 2010, υλοποιείται αποκλειστικά από την Ετααιρεία.

Για την προσβασιμότητα κατ’ οίκον, τόνισε πως μέσω  του έργου θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις υποδομών σε κατοικίες ατόμων με αισθητηριακή αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες, και σε χώρους εργασίας αυτοαπασχολούμενων ατόμων με αναπηρία, κοινόχρηστους χώρους των κτιρίων των προαναφερόμενων κατοικιών και χώρων εργασίας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την προσβασιμότητα διαφόρων χώρων από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και της χρηστικότητας των υφιστάμενων κτιρίων που ανήκουν στις δύο προκαθορισμένες κατηγορίες (οικίες και χώροι εργασίας).

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν και το Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης, για το οποίο είπε ότι αποτελεί μια νέα δράση με επίκεντρο την υποστήριξη των πρώτων κρίσιμων ετών της παιδικής ανάπτυξης, καθώς και την ενδυνάμωση των οικογενειών.

Διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 2.500 παιδιά ηλικίας 0 έως 6 ετών πανελλαδικά, με διαγνωσμένη αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή, αλλά και σε παιδιά που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπτυξιακών δυσκολιών, όπως τα πρόωρα νεογνά.

Η υποστήριξη παρέχεται μέσω ψηφιακών κουπονιών τριών κατηγοριών – 800, 600 ή 400 ευρώ – ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιδιού.

Share

Τελευταία άρθρα

Ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την τραγωδία στην Τανάγρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν εμφανώς συγκινημένος από την…

21 ώρες ago

Συνάντηση Κουρέτα- Σακκά για έργα αθλητικής υποδομής των Τρικάλων

Δ. Κουρέτας: «Η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει και να προχωρήσει άμεσα τα έργα, αρκεί…

1 ημέρα ago

Λυκόβρυση–Πεύκη: Στο επίκεντρο έργα, χρηματοδοτήσεις και νέες παρεμβάσεις στις επαφές Ψυχάλη στη ΔΕΘ

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Μάριου Ψυχάλη με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη στην 90ή Διεθνή Έκθεση…

1 ημέρα ago

850.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου Άρτας

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

1 ημέρα ago

Κυρίζογλου από τη ΔΕΘ: «Ισχυροί Δήμοι, δυνατές τοπικές κοινωνίες, δυνατή Ελλάδα»

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 90ή ΔΕΘ – Στο επίκεντρο ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης,…

1 ημέρα ago

Σε λειτουργία νέος κυκλικός κόμβος στη Λάρισα

Οι εργασίες στον κόμβο εκτελούνται στο πλαίσιο του δημοτικού έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», προϋπολογισμού…

1 ημέρα ago