ΔΗΜΟΙ

Πόλος έλξης νέων τα φεστιβάλ του Πειραιά

Σε σημείο αναφοράς καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε μορφής και είδους και για κάθε ηλικία εξελίσσεται ο Πειραιάς που φιλοξένησε στον Τινάνειο Κήπο το Youth Festival συγκεντρώνοντας πλήθος νέων από όλη την Αττική.

Το φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού, προσφέροντας ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, εργαστήρια, συζητήσεις, κοινωνικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν live συναυλίες, να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια και να γνωρίσουν τη γαστρονομική πλευρά του φεστιβάλ μέσα από γευσιγνωσίες.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον προσέλκυσε και η έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Για τρεις ημέρες, η καρδιά του Πειραιά «χτύπησε» δυνατά στους ρυθμούς της νεολαίας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που προσέλκυσε επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Το «παρών» στο φεστιβάλ έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Στρατηγικού Σχεδιασμού Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Στόχος του φεστιβάλ ήταν η ενδυνάμωση της νεολαίας, η ανάδειξη δημιουργικών πρωτοβουλιών και η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ, ο Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τόσο όμορφη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο Τινάνειο Κήπο. Το Youth Festival 2025 αποτέλεσε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, κάτι που δείχνει πως το Συμβούλιο λειτουργεί ουσιαστικά και αναλαμβάνει δράσεις με περιεχόμενο.

Για τρεις ημέρες ο Πειραιάς γέμισε μουσική, χορό, δημιουργία και συμμετοχή. Αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν τον στόχο μας να δίνουμε ζωή στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους, κάνοντάς τους τόπους συνάντησης, χαράς και πολιτισμού.

Η επιδίωξή μας είναι ο Πειραιάς να παραμένει μια πόλη ζωντανή, με ενεργούς πολίτες και επισκέπτες, που συμμετέχουν και δημιουργούν. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε αυτή την προσπάθεια να αποδίδει καρπούς, συμβάλλοντας ώστε να κρατήσουμε τη νεολαία εδώ και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους από όλο το Λεκανοπέδιο».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Σταυρούλα Αντωνάκου, επεσήμανε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πειραιά για τις πρωτοβουλίες του. Πρόκειται για ένα από τα πιο δραστήρια Συμβούλια Νέων στην Αττική και όχι μόνο, με πολύ όμορφες δράσεις όπως το Youth Festival 2025. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, που ενεργοποίησε αυτόν τον θεσμό και δίνει βήμα στους νέους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Θέλουμε τη νέα γενιά να γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, να συμμετέχει και να συμβάλλει με ιδέες και όραμα στο καλό του τόπου μας».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταύρος  Βοϊδονικόλας σημείωσε, κατά την εκδήλωση:

«Η διοργάνωση του Youth Festival στον Τινάνειο Κήπο Πειραιά το τριήμερο 31/10 με 2/11 ήταν εξαιρετική.  Η σημερινή γενιά, με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και μεγάλες δυνατότητες οφείλει να διοχετεύσει τον δυναμισμό της με πνεύμα αλληλεγγύης στην κοινωνία. Η μουσική, οι τέχνες και κάθε άλλη δημιουργική δραστηριότητα που καλλιεργείται μέσω των δήμων στην νεολαία μας έρχονται ως απαραίτητα στοιχεία πολιτισμού που έχει ανάγκη η Ελληνική Κοινωνία. Θερμά συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες».

Share

Τελευταία άρθρα

Στον Πειραιά, «Το Καλοκαίρι Ανθίζει στον Τινάνειο Κήπο»

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, καθώς και πλήθους επισκεπτών συγκέντρωσε η εκδήλωση έναρξης της…

5 λεπτά ago

Επτά νέες θέσεις στα ΚΕΠ Μυτιλήνης και Λίμνης Πλαστήρα υπέγραψε ο Βασίλης Σπανάκης

Στην ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των δράσεων για…

21 λεπτά ago

Οικομουσείο στον Αχέροντα με τη στήριξη της UNESCO – Διεθνής πρωτοβουλία στον Δήμο Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου προχωρά σε μια σημαντική διεθνή συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού…

21 λεπτά ago

Πρόγραμμα απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο ΒΒΒ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες μία ακόμη επιχείρηση απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους…

28 λεπτά ago

Οι Σύγχρονες Πρακτικές για την Παιδική Προστασία στο Χαλάνδρι

Την ενίσχυση της επιστημονικής και πρακτικής κατάρτισης των επαγγελματιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε…

38 λεπτά ago

Μήνυμα ΚΕΔΕ για σταθερές διεκδικήσεις από τη Λήμνο

Ξεκάθαρο ήταν το πολιτικό και θεσμικό μήνυμα που έστειλαν από τη Λήμνο, όπου συνεδρίασαν τα…

48 λεπτά ago