Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον Υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, κ. Μουράτογλου, καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με βασικό αντικείμενο την οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, επισημαίνοντας πως δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των δήμων. Η ΚΕΔΕ προτίθεται να μεταφέρει στην κυβέρνηση δέσμη αιτημάτων, διεκδικώντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που θα ενισχύει την αυτοτέλεια, τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα των Δήμων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά περισσότερους πόρους και ενίσχυση των θεσμικών αρμοδιοτήτων της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών και τις αυξημένες προκλήσεις της εποχής.
Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…
Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…
Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.