ΔΗΜΟΙ

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται οι εργασίες για την αστική αναζωογόνηση της πόλης

Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου «Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης & Επέκταση του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων». Μετά την Αγίου Δημητρίου, την Κονδύλη και τη Θράκης, τα έργα προχωρούν πλέον στην οδό Ηροδότου.

Η Ηροδότου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες εισόδου και εξόδου της πόλης — συνδέοντας την Αλεξανδρούπολη με την Παλαγία, τα στρατόπεδα, τη Μικρή Περιφερειακή και την Εγνατία Οδό.

Ένας δρόμος με έντονη καθημερινή κίνηση, που εξυπηρετεί πολλά σχολεία και μεγάλο αριθμό μαθητών που μετακινούνται πεζή. Για χρόνια, η οδός αυτή λειτουργούσε χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς ασφαλή διέλευση πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα, χωρίς επαρκή φωτισμό και διαβάσεις που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών.

Με το νέο έργο, η Ηροδότου αποκτά σύγχρονη μορφή και λειτουργικότητα:
🔹 νέα, ασφαλή και προσβάσιμα πεζοδρόμια
🔹 διαδρομές ΑμεΑ, όδευση τυφλών και “έξυπνες” διαβάσεις για ασφαλή κίνηση μαθητών και πολιτών
🔹 νέο ηλεκτροφωτισμό LED και υπόγειους κάδους απορριμμάτων
🔹 πλούσιο πράσινο και φυτεύσεις για αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση
🔹 σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, όπως αρμόζει σε μια πόλη που εξελίσσεται.

Αν και η Ηροδότου δεν περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, αποτελεί ουσιαστικό τμήμα του ευρύτερου σχεδίου αστικής αναζωογόνησης που αλλάζει το πρόσωπο της Αλεξανδρούπολης — μιας πόλης σύγχρονης, βιώσιμης και ανθρώπινης.

Με σταθερό προγραμματισμό, διαρκή προσπάθεια και συνεργασία όλων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το αστικό περιβάλλον, χτίζοντας καθημερινά μια πόλη λειτουργική, ασφαλή και φιλική προς τον πολίτη.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

7 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

11 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

11 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

11 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

11 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

12 ώρες ago