ΔΗΜΟΙ

Το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια στην Αργυρούπολη

Το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, που σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, αποτελούσε όνειρό του, θα κοσμεί την πλατεία Δημαρχείου του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Το άγαλμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πατρίδα και θα τοποθετηθεί στην πλατεία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, αποτελεί προσωπικό του όνειρο που πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Το άγαλμα, ύψους τριών μέτρων που είναι κατασκευασμένο από μπρούτζο, και αποτελεί έργο του καταξιωμένου Έλληνα γλύπτη Γιάννη Μπαρδή, θα δωρηθεί στην πόλη από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, μέσω της στήριξης των ομογενειακών σωματείων των ΗΠΑ.

Ο Γ. Κωνσταντάτος τόνισε ότι η πρωτοβουλία συνδέεται και με την πρόσφατη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Καποδίστρια, που θα προβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, και αναμένεται να τελεσθεί ειδική τελετή το νέο έτος για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτό το άγαλμα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους μας, τι σημαίνει Έλληνας πατριώτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην Ελλάδα». Και υπενθυμίζοντας τα λόγια του ίδιου του Κυβερνήτη, συμπλήρωσε: «Όταν ο Θεός είναι μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

Τελευταία άρθρα

Έφτασαν στην Πάτρα οι νέες πλωτές εξέδρες για τη μαρίνα

Το έργο προχωρά, μετά την υπέρβαση μιας σειράς θεσμικών, αδειοδοτικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

16 ώρες ago

Παραδίδεται σήμερα η γέφυρα στην προέκταση της οδού Φλαβιανών

Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση…

16 ώρες ago

Σε πλήρη μελετητική εξέλιξη το «Τούνελ του Κάστρου» στη Ναύπακτο

Μεγάλο βήμα για την παράκαμψη του κέντρου της Ναυπάκτου.

16 ώρες ago

Φωτιές στην Αττική: Στάχτη έχουν γίνει 700.000 στρέμματα μέσα σε 9 χρόνια

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική παρουσιάζουν οι δορυφορικές εικόνες,…

18 ώρες ago

Δ. Ελλάδα: Επιτάχυνση της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών

Ενισχύεται και η αντιπλημμυρική θωράκιση.

18 ώρες ago