Λιγότερες από 24 ημέρες απομένουνγια τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στον Δήμο Ωρωπού και δρομείς από όλη την Ελλάδα δηλώνουν συμμετοχή στο «OROPOS SEASIDE RACE» που θα γίνει 12 Οκτωβρίου 2025 στο παραλιακό μέτωπο από την είσοδο του λιμανιού της Σκάλας Ωρωπού μέχρι την Αγία Μαρίνα Αγίων Αποστόλων Καλάμου. Οι συμμετοχές γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και είναι δωρεάν.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025, το «OROPOS SEASIDE RACE» κάνει πρεμιέρα, κατά μήκος του Ευβοϊκού, φέρνοντας μια αύρα αθλητικού καλοκαιριού στα μέσα του Οκτώβρη.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Ωρωπού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα.
Το πρόγραμμα του «OROPOS SEASIDE RACE» περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές διαδρομές:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής αθλούμενοι κάθε ηλικίας από 13 ετών (με τη συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18), οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά έως Δ’, Ε’, ΣΤ’, με τη συγκατάθεση των γονιών τους και τα οποία θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Για κάτω των 18 ετών θα πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα ή κηδεμόνα.
Το OROPOS SEASIDE RACE 2025 δεν περιορίζεται στη γραμμή τερματισμού. Εκτός από τα κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες στα 5 χλμ,
όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα μπορούν να «κατεβάσουν» από το επίσημο website της διοργάνωσης το δίπλωμα συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και χρόνο, λίγες ημέρες μετά την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Για τις αποστάσεις των 21,1 χλμ, 10 χλμ και 5 χλμ θα υπάρξουν ηλικιακές βραβεύσεις:
Ο μικρότερος αθλητής/τρια
Ο μεγαλύτερος αθλητής/τρια
Ειδική βράβευση
Η ομάδα με το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών
Οι εγγραφές είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.oroposrace.gr
Η προθεσμία εγγραφών λήγει την Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2025 στις 24:00. Δεν θα υπάρχουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
Τονίζεται ότι δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής και ειναι δωρεάν για όλους.
Η διοργάνωση θα διαθέτει πλήρη ιατρική κάλυψη, ενώ συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο. Η συμμετοχή γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των δρομέων. Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από όλους τους δρομείς θα γίνει:
Α) Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 από τις 10 έως τις 15:00 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου από τις 10 έως τις 17:00 από το Δημαρχείο Ωρωπού (Επαρ.Οδ. Αμφιάρείου Χαλκουτσίου 50, Ωρωπός 190 15)
Β) Αθήνα από την διεύθυνση Σαρανταπήχου 5 & Αγίου Ισιδώρου 35, Κολωνάκι
Εκτενή αναφορά στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για το Δίστομο έκανε ο Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο…
Συγκαταλέγεται στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προβληματισμένη η Δήμαρχος.
Για μία ακόμη χρονιά υποδέχεται τον Κολυμβητικό Διάπλου της Βουλιαγμένης ο δήμος ΒΒΒ, που βρίσκεται…
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…