Καβάλα: Πρόστιμο 11.000 στον εργολάβο της πλατείας Καπνεργάτη
Μετά από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, καθώς υπήρχε αίτημα για την επιβολή ρήτρας στον ανάδοχο του έργου ανακαίνισης της πλατείας Καπνεργάτη, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπολόγισε το ποσό σε 11.000 ευρώ.
Ο Δήμος Καβάλας, τόσο σε επίπεδο Επιτροπής όσο και σε επίπεδο υπηρεσίας, εκτιμά ότι υπάρχει παράταση των εργασιών με δική του ευθύνη. Το ποσό θα αφαιρεθεί από την επόμενη του πληρωμή.
Ο ανάδοχος αμφισβητεί τη διαδικασία, σκοπεύει να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για να ακυρωθεί το πρόστιμο.
Αν το έργο της πλατείας Καπνεργάτη δεν τελειώσει στις 30 Σεπτέμβρη τότε ο Δήμος Καβάλας θα ξανακάνει την ίδια διαδικασία για να του επιβάλλει νέο πρόστιμο. Υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος μήνα.