Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα δώσει και φέτος δυναμικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ
Τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 12:00 μ.μ., στο περίπτερο 15, stand 37. Το παρών θα δώσουν πλήθος αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα καθώς και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, γεγονός που αναδεικνύει τον θεσμικό ρόλο της ΚΕΔΕ ως σημείο αναφοράς και δημιουργικού διαλόγου.
Η ΚΕΔΕ με συνέπεια και αποφασιστικότητα στηρίζει τους Δήμους και ενώνει τη φωνή της Αυτοδιοίκησης, προβάλλοντας προτάσεις, ενισχύοντας τη συνεργασία και θέτοντας στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε: «Η ΔΕΘ είναι ένα κορυφαίο ετήσιο γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα της κοινωνίας, της οικονομίας και του δημόσιου βίου. Η παρουσία της ΚΕΔΕ εδώ είναι ουσιαστική και δηλώνει με σαφήνεια ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ζωντανός θεσμός, με δύναμη, όραμα και ρίζες στην κοινωνία. Για εμάς είναι τιμή να βρισκόμαστε στη ΔΕΘ και ταυτόχρονα ευθύνη να δείξουμε ότι οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της χώρας».
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λ. Βασιλέως Γεωργίου, Α1).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης
Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Μονάδων Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμματογενών Ενεργειακών Πρώτων Υλών (ΑΕΠΥ) από Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ).
Εισηγητής: κ. Κ. Ζέρβας, Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και Κυκλικής Οικονομίας
Χορήγηση αιγίδας στις τριήμερες εκδηλώσεις με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση των Ποτάμιων Οικοσυστημάτων» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Διδυμοτείχου με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, τον Σεπτέμβριο στο Διδυμότειχο.
Εισηγητής: κα. Δ. Λουκάκη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Υποέργο 2 “Βελτίωση των δεξιοτήτων και του επιπέδου γνώσεων στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στο χώρο των Δήμων” του έργου “Δήμοι Ασφαλείς & Ανθεκτικοί” που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.
Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026
Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…
Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…
Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.