ΔΗΜΟΙ

Τήνος: 3η Συνέλευση Κατοίκων & Φορέων στα Υστέρνια

Στην τρίτη συνέλευση κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Υστερνίων, την οποία συγκάλεσε η πρόεδρός της, Φραντζέσκα Δασύρα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, με την παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πηνελόπης Τριγώνη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Αντώνη Ξενόπουλου, του Αντιδημάρχου Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Γιάννη Ζαλώνη, του Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου και Εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου Τήνου, Γιώργου Περπινιά, του Δημοτικού Συμβούλου, Φίλιππου Οριάνου, καθώς και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες επισκέψεις στις Δημοτικές Κοινότητες και τον διάλογο με τους κατοίκους.

Στην κατάμεστη από κατοίκους και επισκέπτες πλατεία του χωριού συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της Κοινότητας, τα οποία εισηγήθηκαν κυρίως οι δημότες της, όπως σημαντικά θέματα καθημερινότητας, και πιο αναλυτικά:
Α. Καθαριότητα της Κοινότητας και των ακτών της περιοχής
Β. Διαχείριση Υδάτων, όπου αναλυτικά συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατανάλωση, οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και οι τεχνικές εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων
Γ. Διαχείριση απορριμμάτων – αποβλήτων, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά τόσο η υφιστάμενη κατάσταση, όσο και οι προτάσεις για την βελτίωση της διαχείρισης τους.
Δ. Διαχείριση Χώρων Στάθμευσης και τρόποι βέλτιστης κατανομής οχημάτων κατοίκων και επισκεπτών
Ε. Όρμος Υστερνίων και συνέργειες του Λιμενικού Ταμείου Τήνου

Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Κοινότητας για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της στην περιοχή, δήλωσε τη ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, τονίζοντας την σημασία που έχει η συνεχής επικοινωνία με τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι ανοιχτές διαδικασίες και ο διάλογος με συμμετοχή δημοτών και κατοίκων βοηθούν στο κοινό έργο.

Στο τέλος της σύντομης παρέμβασής του ο Δήμαρχος Τήνου πρόσθεσε ότι αυτές οι συνελεύσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του, διότι, αυτού του είδος οι δια ζώσης συναντήσεις αποτελούν βασική προγραμματική δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

11 ώρες ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

11 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

12 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

13 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

13 ώρες ago