ΔΗΜΟΙ

Drones κατά της νεανικής παραβατικότητας

Και τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο σύγχρονο πεδίο της μάχης χρησιμοποιούν στον «πόλεμο» κατά της παραβατικότητας των ανηλίκων οι δήμοι Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής.

Όπως αποφασίστηκε, θα χρησιμοποιηθούν drones για την εποπτεία σε σημεία υψηλού κινδύνου στα όρια των δύο δήμων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς: «Το πρώτο εξάμηνο του ’25 είχαμε μείωση εγκληματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς, Ερυθραίας Εκάλης κατά 35%, ποσοστό που προστίθεται στην περσινή μείωση που ήταν 45%».

Για την περεταίρω μειωση των κρουσμάτων, οι δύο δήμοι επιστρατεύουν πλέον και drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες για να εποπτεύουν και κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών τις περιοχές τους, όπου καταγράφονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως νεαρών ατόμων.

Το υλικό, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, διατηρείται 15 ημέρες και διαγράφεται, ενώ η αστυνομία ενημερώνεται μόνο σε περίπτωση περιστατικού.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

12 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

12 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

12 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

13 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

13 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

14 ώρες ago