Αφιερωματική για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του είναι η συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 σήμερα το βράδυ στο χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού.
Την συναυλία συνδιοργανώνουν ο δήμος Ωρωπού και η Περιφέρεια Αττικής.
Οι Βασίλης Λέκκας, Σαββέρια Μαργιολά και Άγγελος Θεοδωράκης, μαζί με την περίφημη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», θα παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο πολυσχιδές έργο του συνθέτη, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Με αφορμή τη διεξαγωγή της συναυλίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: “Η Περιφέρεια τιμά τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, αυτές τις δύο πολύτιμες πανανθρώπινες αξίες, που γεννήθηκαν και έλαμψαν στη γη της Αττικής.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υπηρέτησε μέχρι κεραίας και τις δύο αυτές αξίες, σε όλη τη μακρόχρονη ζωή του, με το ανυπέρβλητο έργο του και με το προσωπικό του παράδειγμα.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του, παρουσιάζουμε αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν τόπο ιστορικό, τις παλιές φυλακές του Ωρωπού – εδώ που φυλακίστηκε ο Μίκης την περίοδο της δικτατορίας αγωνιζόμενος για την ελευθερία – έναν τόπο που από σύμβολο διχασμού έχει πλέον γίνει κύτταρο πολιτισμού και συμφιλίωσης. Με συγκίνηση και σεβασμό, λέμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον μεγάλο μας απόντα, τιμώντας το έργο του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου συνθέτη, του αγωνιστή της δημοκρατίας, του παγκόσμιου Έλληνα”.
Συνεχίζεται η συνεργασία του Δήμου Αγράφων με την Kisdscom A.E. για την αντιμετώπιση του δημογραφικού…
Σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της Δημοκρατίας «από τα κάτω», τον ρόλο των φορέων της…
Νέα Υπηρεσία από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες.
Την έγκριση του Πράσινου Ταμείου για χρηματοδότηση με το ποσό των 37.200,00 ευρώ έλαβε η…
Δήμος Δωρίδος και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεριμνούν για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κατεστραμένων περιοχών.
Την ανάγκη το νέο Σύμφωνο για τη Μεσόγειο να αποκτήσει ουσιαστική αυτοδιοικητική διάσταση, με ενεργό…