Το βράδυ της Παρασκευής, 1ης Αυγούστου, η Στενή Τήνου πλημμύρισε από κόσμο, καθώς το καθιερωμένο καλοκαιρινό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού αποτέλεσε πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Μέσα σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, παραδοσιακή μουσική, χορός και γλέντι μέχρι τα ξημερώματα έδωσαν τον τόνο της βραδιάς.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που η Τήνος, όπως και πολλά νησιά του Αιγαίου, ζωντανεύει μέσα από τα τοπικά πανηγύρια, όπου μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό, κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις και την αυθεντική νησιωτική φιλοξενία.
Το χθεσινό πανηγύρι αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της παράδοσης. Σύμφωνα με το tinostoday, οι μουσικοί Τσουμπός, Μάνεσης, Σκαλκώτος, Μαυροειδής, Ματθαιάσσου και Στεφανής ανέλαβαν την επιμέλεια της μουσικής, δημιουργώντας ατμόσφαιρα που κράτησε το χορό ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Οι παρευρισκόμενοι σχημάτιζαν κύκλους και χόρευαν με ενθουσιασμό και αμέριστη διάθεση, κάνοντας την πλατεία να μοιάζει με μια μεγάλη, ενωμένη παρέα.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…