ΔΗΜΟΙ

Έρχεται το MyStreet για τα τραπεζοκαθίσματα

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη και προσβάσιμη σε όλους να την καταβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα η εφαρμογή MyStreet για καταγγελίες κατάχρησης δημόσιου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου: «Θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολο γιατί μόνο 100 δήμοι έχουν δημοτικές αστυνομίες.

Στους υπόλοιπους δήμους θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την αστυνομία και το Λιμενικό αν τα τραπεζοκαθίσματα είναι στην ζώνη λιμένος.

Βέβαια, τον Σεπτέμβριο πηγαίνουν 1297 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους.

Με το MyStreet, λοιπόν, θα ανακοινώσουμε μέσα στην εβδομάδα την ημέρα που ακριβώς θα βγει στον αέρα στα δύο stores, θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τι γίνεται.

Και επίσης, αν ο Δήμος τους δεν έχει περάσει τους χώρους που πρέπει, να τον πιέσουν, παρότι υπάρχει τέτοια συνεργασία και με την ΚΕΔΕ και με το Υπουργείο Εσωτερικών, να περάσει τα στοιχεία μέσα.

Διότι, ενώ στο MyCoast τα στοιχεία τα είχαμε μόνο από δύο πηγές, Κτηματική Υπηρεσία και κάποιοι δήμοι με παραλίες, εδώ πέρα τα στοιχεία είναι μόνο σε δήμους, οπότε για να δουλέψει η πλατφόρμα όπως πρέπει, θα πρέπει οι δήμοι να κάνουν την εισαγωγή αυτή.

Ήδη η Θεσσαλονίκη έχει τελειώσει. Ο Δήμος Αθηναίων σε μεγάλο βαθμό συνεργάζεται και περνάει τους χώρους και πολλοί άλλοι τουριστικοί δήμοι».

Τελευταία άρθρα

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

9 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

10 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

10 ώρες ago

Ανοιχτό θέατρο στη Νεάπολη ετοιμάζει ο Δήμος Μονεμβασίας

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.

10 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Ο Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε τις παιδικές χαρές του Άλσους

Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…

11 ώρες ago

Σκάνδαλο στις Πολεοδομίες: Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς – Οι ενέργειες που είχαν γίνει

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…

11 ώρες ago