Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, υποδέχθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025 η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική και αθλητική υποδομή στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα, τέθηκε η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ανέγερση δύο νέων σχολικών μονάδων – του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 12ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Κοκκινιάς, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων πληθυσμιακών αναγκών. Επίσης, εξετάστηκε το ζήτημα της στέγασης του 18ου Νηπιαγωγείου.

Ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε επίσης υπόψη της Υπουργού το θέμα της συντήρησης του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου Ιδρύματος, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης των χώρων της ΑΣΠΑΙΤΕ για την ανάπτυξη αθλητικών υποδομών και δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια ο κ. Αμπατζόγλου-και με την ιδιότητα του μέλους ΔΣ της ΚΕΔΕ– μετέφερε στην κα Ζαχαράκη, τους προβληματισμούς αλλά και αιτήματα του αυτοδιοικητικού οργάνου όσο αφορά στη στήριξη με ειδικά κονδύλια των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σειρά επιμέρους ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, προτείνοντας παράλληλα και την επανασύσταση των οργάνων αυτών για τους Δήμους που έχουν 50 και πλέον Σχολεία και όχι 100 που ισχύει σήμερα.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Οι Δήμοι σηκώνουν ένα μεγάλο φορτίο όσο αφορά στη συντήρηση των Σχολικών Υποδομών καθώς οι περισσότερες είναι παλαιές και απαιτούν υψηλούς οικονομικούς πόρους για να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας. Επιπλέον, θεωρούμε πως οι Σχολικές Επιτροπές πρέπει να υφίστανται για Δήμους με 50 Σχολικά Κτίρια και πλέον. Η Υπουργός, ως εκπαιδευτικός, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας και δεσμεύτηκε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο στα θέματα του Δήμου μας, όσο και αυτά του συνόλου των Δήμων της χώρας μας που έχω την τιμή να εκπροσωπώ».

Τον κ. Αμπατζόγλου συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης και Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής.