ΔΗΜΟΙ

Ξεκινά η ψηφιακή ενδυνάμωση ΑμεΑ και ατόμων άνω των 65

Στην ψηφιακή ενδυνάμωση, συνολικά 3.600 ατόμων ηλικίας άνω των 65 και 2.800 ατόμων με αναπηρία αφορά το κοινό πρόγραμμα των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 6,8 εκατ. Ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και εφαρμόζεται πιλοτικά με στόχο την εξοικείωση, εκπαίδευση και ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία στις νέες τεχνολογίες.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 120 Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης στους Δήμους όλης της χώρας για τα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και σε 80 αντίστοιχους Κόμβους σε χώρους και δομές φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία.

Ως προς τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι και οι φορείς παροχής υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία θα κληθούν, αρχικά, να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα empower.gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία και λειτουργία των Κόμβων Ψηφιακής Ενδυνάμωσης.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα κληθούν κατόπιν σχετικής Πρόσκλησης να υποβάλουν, στην ίδια πλατφόρμα, αίτηση συμμετοχής, ώστε να επιλεγούν και να παρακολουθήσουν δια ζώσης μαθήματα διάρκειας 70 ωρών για τα άτομα άνω των 65 ετών και 80 ωρών για τα άτομα με αναπηρία.

Οι υποστηρικτικές δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στοχεύουν στην άρση της τεχνοφοβίας, στην ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη και στον ψηφιακό εγγραμματισμό των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία προκειμένου να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωσή τους, να μειωθεί η εξάρτησή τους από το υποστηρικτικό τους περιβάλλον και να προωθηθεί η κοινωνική τους ένταξη, ώστε να αποφευχθεί ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίησή τους.

Τελευταία άρθρα

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

1 ώρα ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

2 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

2 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

2 ώρες ago

Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι

Έκκληση στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, απευθύνει και…

3 ώρες ago

Συνεχή τα κρούσματα δολιοφθοράς στο δήμο Ζίτσας

Με μηνύσεις απαντά στα αλλεπάλληλα περιστατικά δολιοφθοράς που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Δημαρχείου…

3 ώρες ago