ΔΗΜΟΙ

Πρωταγωνιστές τα παιδιά στα «ΜΕΛΕΤΕΙΑ 2025»

Πλήθος κατοίκων της περιοχής, κάθε ηλικίας και κυρίως παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που ήταν αφιερωμένα στον μεγάλο Χασιώτη οπλαρχηγό και απελευθερωτή της Αθήνας, Καπετάν Μελέτη Βασιλείου.

Τα φετινά «ΜΕΛΕΤΕΙΑ» που αποτελούν θεσμό για το δήμο Φυλής πραγματοποιήθηκαν παρόντος του δημάρχου Χρήστου Παππού, του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής.

Ακολούθησε η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που ακολούθησαν τρεις διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στη θέση “Λιβάδι” στο γήπεδο 7χ7, όπου και τερμάτισαν οι αθλητές.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας μεταξύ άλλων είπε: Τα ΜΕΛΕΤΕΙΑ είναι μια γιορτή, αφιερωμένη στον συντοπίτη μας Καπετάν Μελέτιο Βασιλείου, τον Απελευθερωτή της Αθήνας. Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε απόγονοι αυτού του ΗΡΩΑ. Είμαστε περήφανοι που ο τόπος μας γέννησε κι ανάθρεψε έναν αγνό και μεγάλο αγωνιστή».

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την διοργάνωση και στους συμμετέχοντες  κι έδωσε ευχές για καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας εξήρε τον Δήμο Φυλής, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και μαζί με άλλους Δήμους της Αττικής διοργανώνει την επετειακή εκδήλωση στο Σύνταγμα προς τιμήν του Καπετάν Μελέτη Βασιλείου.

Share

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

3 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

3 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

4 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

5 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

5 ώρες ago