Σπασμένες πόρτες, τζάμια, λεηλατημένες αίθουσες και φθορές σε κοινόχρηστους χώρους άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι κακοποιοί που εισέβαλαν και βανδάλισαν το κτίριο όπου στεγάζονται το 3ο και 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.
Πρόκειται για μία ακόμη πράξη τυφλής βίας σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας την οποία η δημοτική Αρχή της πόλης καταδίκασε, ενώ ήδη έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Όπως επισημαίνεται από τη δημοτική Αρχή, αλλά και τους καθηγητές των δύο σχολέιων, η επίθεση δεν στρέφεται μόνο κατά της δημόσιας περιουσίας, αλλά κυρίως κατά της ασφάλειας, της ψυχικής ηρεμίας και του δικαιώματος των παιδιών να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον προστατευμένο και αξιοπρεπές.
Επίσης, το νέο περιστατικό καταδεικνύει για μία ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της εποπτείας των σχολικών μονάδων.
Αναφερόμενη στο θέμα, η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου, αναφέρει:
«Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας επίθεσης στην καρδιά της παιδικής καθημερινότητας, εκεί όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν για να χτίσουν το μέλλον τους. Καταγγέλλω με οργή και θλίψη όσους σπέρνουν τον φόβο και καταστρέφουν ό,τι με κόπο δημιουργείται. Η Καλαμαριά θέλει τα σχολεία της ανοιχτά, ζωντανά και ενταγμένα στην κοινότητα. Όχι φρούρια, αλλά φωτεινά σημεία πολιτισμού και συμπερίληψης. Οι δράστες αυτών των πράξεων δεν είναι μόνο απέναντι στον νόμο. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους: μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες.»
Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…